Видовете ориз - бял, кафяв, червен, черен...

  • 5 085
  • 29
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 956
Здравейте!
Често чета, че е по-полезно белият ориз да се замени с кафяв... И започнах да опитвам. Първо се нахвърлих на Galio - черен. Варих го 100 часа и накрая се насилих и изядох цяла чиния (щото нали е полезен). Резултатът беше 2 часа мъки и накрая  Sick го повърнах. Извинявам се, но така си беше.
Следващия път си купих пак Галио , но кафяв. Вчера готвих с него пиле със зеленчуци и ориз. И да си призная - гадничко стана. Някак мирише странно и е тежко за ядене, и трудно се дъвче... Мъжът ми , горкия, излапа на екс една чиния и каза повече никакъв кафяв ориз...
Та въпросът ми е - как се готвят цветните оризи и има ли смисъл да се боря да ги внедря в моето, а и на семейството меню?

# 1
  • Мнения: 5 140
Аз цветни не купувам.
Купувам само бланширан, защото само такъв се предпочита в къщи.

# 2
  • Мнения: 966
по хубав от белия ориз няма Peace

# 3
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Ето още малко информация за ориза:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=80178.0 - черен ориз
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=134069.0 - черен ориз

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=33252.0 - кафяв ориз
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=109997.0 - Кафяв ориз и булгур
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=127087.0 - кафяв ориз

# 4
  • Мнения: 5 713
Аз кафяв ориз готвя често, комбинирам го и с булгур. Кисна го от предната вечер, а булгура 20 мин преди готвене. Проблеми нямам.

# 5
  • София
  • Мнения: 4 294
Не съм купувала никога кафяв или чере ориз. Незнам защо  newsm78 Неща от рода на булгура не яде никой у дома.
Четейки други мисля, че не съм сбъркала. Явно белия ориз си е най-добър, затова и само такъв ориз си хапваме у дома.

# 6
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Готвя кафяв и бланширан!

# 7
  • София
  • Мнения: 3 610
Аз цветни не купувам.
Купувам само бланширан, защото само такъв се предпочита в къщи.

Мъж ми не ще и да чуе за друг ooooh! пък и не е възможно да го превариш Naughty

# 8
  • Мнения: 4 371
Готвя кафяв и бланширан!
Как го готвиш? Би ли споделила рецепти?

# 9
  • Мнения: 4 164
по хубав от белия ориз няма Peace
thumbsup

# 10
  • Мнения: 215
Аз предпочитам белия ориз, бисерен. Бланшираният не ми е хубав, мирише ми на химии разни.

# 11
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 374
На мен кафявия ми е много вкусен - приготвен така, че да е сипкав, и с лук и гъби... ммммного вкусно Grinning За съжаление останалите у дома не го харесват, така че ползвам смес бял ориз и булгур, когато готвя.
Другите цветове не съм ги пробвала, но ще експериментирам Grinning

# 12
  • Мнения: 6 461
Предпочитам и готвя само бял ориз. Peace

# 13
  • София
  • Мнения: 35 919
Готвя и кафяв ориз. Хубав  е - има орехов вкус.
Той по-дълго трябва да се вари/пече.

# 14
  • Мнения: 3 647
Предпочитам и готвя само бял ориз. Peace
то и аз така при липса на друг
 кажете къде във Варна може да се купи кафяв
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт