Следкиш "Мил фей"

  • 2 447
  • 5
  •   1
Отговори
  • Мнения: 164
Здравейте,
Сетих се за този слакиш на който не мога да устоя.Питам се дали мога въобще да устоя на сладко.Но ще Ви бъда благодарна ако ми измъдрите рецептата за него.Благодаря Ви!!!!!!!!!!!

# 1
  • Мнения: 22 867
От тук!


Мил - фей  с шоколад

Продукти: БУТЕР ТЕСТО “БЕЛЛА”, шоколад, мед, течна подсладена сметана,
ром, пудра захар

Начин на приготвяне:

БУТЕР ТЕСТОТО “БЕЛЛА” се разстила и се разрязва на 6 парчета. Слага се в тавичка, покрита с алуминиево фолио. Изпича се в предварително загрята до 200 º фурна. 80 гр. шоколад се натрошава и се разтапя на водна баня. До кипване се стоплят 2-3 с.л мед, разбъркан с 250 гр течна подсладена сметана. Отстранява се от огъня и се добавят 2 с.л. ром и шоколада. Оставя се да изстине. Отделно се разбиват още 250 гр подсладена сметана до сгъстяване и се съединяват двете смеси. Помежду 3 от корите се разпределя половината крем, с остатъка се намазват останалите. Наръсва се с пудра захар и се нарежда на парчета.

# 2
  • Мнения: 22 867
На сайта на Белла намерих и тази рецепта:

Милфьой с малини

Продукти за 4 порции: 300 г бутертесто „Белла”, 4 с.л. конфитюр от малини, 250 г пресни или замразени малини, 8 листенца мента, брашно, захар. За крема: 300 мл прясно мляко, 2 жълтъка, 75 г меко масло, 65 г захар, 25 г царевично нишесте, 1 шушулка ванилия, 1 с.л. малинов ликьор (или ракия, в която са киснали малини)


Приготвяне на крема: Сварете млякото с ванилията. Свалете от огъня и оставете 10 минути. Разбъркайте яйцата със захарта, след това прибавете нишестето. Сипвайте по малко в млякото. Сложете за 2 минути на слаб огън. Добавете половината масло. Оставете крема да изстине. Сипете го в купа. Сложете останалото масло и разбийте с миксер на ниска скорост, така че кремът да стане пухкав. Сложете алкохола. Оставете така. Загрейте фурната до 210 градуса. Поръсете работната повърхност с брашно и разстелете тестото. Изрежете 4 правоъгълника (20 см на 15 см). Сложете ги в тавичка и печете 5-6 минути. Извадете от огъня и ги натиснете с друга тавичка, за да ги смачкате – трябва да бъдат тънки и плоски. С много остър къдрав нож разрежете всяко парче на 3 еднакви правоъгълника, 4 от тях намажете с конфитюр. Върху останалите 8 правоъгълника сложете един ред цели малини и намажете с крем. Разположете правоъгълниците един върху друг, а най-отгоре поставете парчето с конфитюр, обърнато с намазаната повърхност надолу. Украсете с малини и прясна мента, поръсете със захар. Сервирайте веднага.

Предложените рецепти са разработени изцяло с бутертесто „Белла”. Не гарантираме постигането на отличен резултат, ако използвате друго бутертесто, освен „Белла”.

# 3
  • Мнения: 22 867
Виж тук - рецептата на Танита за торта Наполеон, а има и други интересни идеи.

# 4
  • Мнения: 164
Зравей Labrex,
Сърдечно ти благодаря ,че се прерови толкова и ми откри рецептата за този сладкиш.Снощи го правих, и когато се върнах днес от работа той вече почти повече от половината беше изяден.Моите мъже страшно много го харесаха.Благодаря ти!Целувки!

# 5
  • Мнения: 22 867
Зравей Labrex,
Сърдечно ти благодаря ,че се прерови толкова и ми откри рецептата за този сладкиш.Снощи го правих, и когато се върнах днес от работа той вече почти повече от половината беше изяден.Моите мъже страшно много го харесаха.Благодаря ти!Целувки!

Много мило от твоя страна!Радвам се, че съм помогнала.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт