За пасирането

  • 1 158
  • 20
  •   1
Отговори
  • Варна
  • Мнения: 2 268
Здравейте мами! Simple Smile
Въпроса ми е най-вече към тези, които правят домашни пюрета.... Не че е толкова съществен ,но вчера се запитах дали и при други когато пасирате пюрето става почти на пяна. Не е много рядко, но има много въздух в него .... Това не кара ли бебчовците да се уригват повечко? За себе си реших (до намиране на друг по-добър начин)  да прекарвам Надявам се да споделите опит и някоя нова идея.

# 1
  • Варна
  • Мнения: 2 268
Прекарвам зеленчуците през голяма цедка....че нещо съм го изпуснала това в поста Simple Smile

# 2
идеално, даже е по-добре така Peace

# 3
  • Враца
  • Мнения: 109
Установила съм, че когато го пасирам горещо тогава се образува много пяна, разбърквам енергично с лъжица и въздуха се отделя почти изцяло. Ако го пасирам поизстинало тогава почти не се образува пяна. Когато водата, в която са сварени зеленчуците е повече също се образува пяна.Не съм се сещала за цедката - добра идея!!! Grinning

# 4
  • Мнения: 27 524
Никога не ми се е образувала пяна. Може би зависи от пасатора  Thinking

# 5
  • Мнения: 270
И на мене пяна не ми се е образувала.Но аз вече не пасирам.

# 6
  • Бургас
  • Мнения: 10 817
И на мен пяна не ми се е образувала,но може би защото ги правя по-гъсти.

# 7
  • Мнения: 950
На мен ми се образуват малко мехурчета, но като престои като че ли изчезват. (Готвя ги на пара)

# 8
  • Мнения: 1 448
И аз нямам пяна  Crossing Arms  Laughing

# 9
  • Варна
  • Мнения: 2 268
Брех! Как така без пяна!? Simple Smile А може би не съм обяснила точно.... имам предвид че в сместа има много разтворен въздух. Пробвала съм и с пасатор с накрайник и с такъв, на който ножа е отдолу на каната все с въздух стават, основно тези с картофите..... А може би пък прекалено дълго ги пасирам? Thinking

# 10
  • Мнения: 983
Може да пробваш с по-малко вода, на мен също не ми се е образувала пяна Thinking

# 11
  • Бургас
  • Мнения: 560
Никога не ми се е образувала пяна. Може би зависи от пасатора  Thinking

 Peace

# 12
  • Мнения: 533
Според мен зависи от пасатора. Предният ми пасатор много бързо смилаше и правеше нещо като пяна. Добре, че го изгорих  Laughing Laughing Laughing

# 13
  • варненка от София
  • Мнения: 4 881
При мен също няма пяна. Аз първо пасирам зеленчуците и след известно време пасиране добавям и кърма към пюрето, така то става хомогенно и добре разбито, когато течността се сложи след като зеленчуците са разбити вече.

# 14
  • Мнения: 24 467
А пяната пречи ли на бебо по някакъв начин, на Вашия бебо конкретно?
Щото ние така си правим и плодовете, "натюр". Зеленчуковите и месните пюрета също разбивам, когато имам време, разбира се, ако нямам- от магазина, то се знае и когато пасирам понякога са със, понякога са без пяна, не съм се много заглеждала 'щото всичко се излапва, оригваме се 1-2 пъти мощно и това е, нямаме пречки нито задръжки, лапане да е. Та затова питам, пречи ли Ви? Ако не- не се косете.

Общи условия

Активация на акаунт