300г. бишкоти, 1/2ч.ч прясно мляко; 1/2ч.ч ром
крем: 400г. заквасена сметана, 8с.л. пудра захар, 1с.л. ром, 1 есенция ванилия, филирани бадеми за поръсване, кафява захар за поръсване
глазура: 4 жълтъка, 250 г. краве масло, 4с.л. какао, 11/2 ч.ч. пудра захар
Бишкотите се натрошават, поливат се с млякото, разбъркват се и престояват 30минути.
Кремът се приготвя като размекнатото масло и захарта се разбиват с миксер, един по един се добавят жълтъците, сипва се и какаото и се бърка до хомогенизиране.
Кремът се разбърква с добре напоените бишкоти, сипва се в голяма чиния и се оформя като полусфера (малко тъпо, ама така го е обяснил)
Глазурата се приготвя като сметаната се разбива с пудрата захар, рома и ванилията и се намазва върху тортата. Украсява се с филираните бадеми и кафявата захар. Престоява в хладилника минимум 2 часа.