''Зелник'' ли беше или ''Лучник''?

  • 1 310
  • 3
  •   1
Отговори
  • Мнения: 236
 Лятото бяхме с мъжа в ''Златоград'' и там ни черпиха с някакво като баница,вътре с праз ли беше или зеле нямам спомен.Беше много вкусно и е ядене характерно за техния край,ако някой прави нещо подобно ако може да напише някаква рецепта. Simple Smile

# 1
  • Мнения: 4 916
Здравей,
пускам ти изпитана рецепта с Праз.
Не знам дали е това, което търсиш, но все пак е вкусна.

ПРАЗник:


Продукти :

кори "белла" - 1 пакет
4 яйца за плънката и 2 за заливка
сирене - около 300-400 грама
праз лук - 3 големи стръка
олио за ръсене и за пържене на лука
1 чаша прясно мляко
3/4 чаша газирана вода
малко масло за намазване на тавата

Приготвяне :
Яйцата- 4 броя се разбиват, прибавя се добре намачканото сирене и добре изпържения в не много олио лук. Добре е да се ползва за пърженето на лука тефлонова тенджера, за да не загори лука, а да се изпържи добре до златисто.


Тавата се намазва добре със замръзнало масло.
Слагат се първите две набръчкани кори на дъното, поръсва се с олио и се слага малко от плънката.

Така се реди, като поръсването с олио е съвсем пестеливо и се внимава плънката също да бъде равномерно разпределена между и върху корите.
Накрая се завършва с кора, която пак наръсваме с олио.

Отделно разбиваме две яйца и прибавяме към тях прясното мляко и газираната вода. Пак се разбиват добре.

Наложената баница се разрязва с остър нож на едри квадрати, като се внимава при това да не се намачкат корите. Залива се с яйчено-млечната смес и е хубаво тя да се разпредели по цялата тава (накланяте на една и друга страна). Веднага се слага да се пече в добре загрята фурна.

Пече се около 45-50 минути, като след пърите 30 минути, фурната се намалява, но не съвсем.
След изваждане - наръсване с водичка, завиване.

Приятен апетит !

Много върви с кисело мляко !!!

# 2
# 3
  • Мнения: 236
Здравей,
пускам ти изпитана рецепта с Праз.
Не знам дали е това, което търсиш, но все пак е вкусна.

ПРАЗник:


Продукти :

кори "белла" - 1 пакет
4 яйца за плънката и 2 за заливка
сирене - около 300-400 грама
праз лук - 3 големи стръка
олио за ръсене и за пържене на лука
1 чаша прясно мляко
3/4 чаша газирана вода
малко масло за намазване на тавата

Приготвяне :
Яйцата- 4 броя се разбиват, прибавя се добре намачканото сирене и добре изпържения в не много олио лук. Добре е да се ползва за пърженето на лука тефлонова тенджера, за да не загори лука, а да се изпържи добре до златисто.


Тавата се намазва добре със замръзнало масло.
Слагат се първите две набръчкани кори на дъното, поръсва се с олио и се слага малко от плънката.

Така се реди, като поръсването с олио е съвсем пестеливо и се внимава плънката също да бъде равномерно разпределена между и върху корите.
Накрая се завършва с кора, която пак наръсваме с олио.

Отделно разбиваме две яйца и прибавяме към тях прясното мляко и газираната вода. Пак се разбиват добре.

Наложената баница се разрязва с остър нож на едри квадрати, като се внимава при това да не се намачкат корите. Залива се с яйчено-млечната смес и е хубаво тя да се разпредели по цялата тава (накланяте на една и друга страна). Веднага се слага да се пече в добре загрята фурна.

Пече се около 45-50 минути, като след пърите 30 минути, фурната се намалява, но не съвсем.
След изваждане - наръсване с водичка, завиване.

Приятен апетит !

Много върви с кисело мляко !!!

добре звучи ще го пробвам тези дни и после ще пиша за резулатата.Благодаря. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт