Свински контрафиленца със сирена и майонеза.
Нареждаме в стъклена тавичка с капак филенцата, поръсваме ги с малко черен пипер, намазваме ги с тънък слой майонеза, поръсваме с натрошено краве сирене, копър, пресен магданоз, нареждаме резени кашкавал, добавяме малко олио и ги покриваме с вода. Поставяме тавичката в микровелето за 30-40 мин.
*Наглеждаме ястието, за да не му се извари водата и да се запече кашкавала, че така месото ще изсъхне. Ако е необходимо долейте малко водичка, ако филенцата не са готови.
*Ако имате и гъбки ще стане още по-добре, но тъй като рецептата си беше чиста импровизация, използвах това което имам.
-За гарнитура направих от картофките на Лео и салата-домати, доста добре се подбраха.
Ябълков кекс със стафиди, орехи и шок.пръчици
4 яйца, 2 1/3ч.ч. брашно, 1 бакпулвер с ванилия, 1ч.л.канела, 1/3 ч.ч.олио, 3 киселки ябълки, 50гр.орехи, 2-3с.л.стафиди, 1пак.шоколадови пръчици, 1 1/2ч.ч.захар
Слагаме в блендера орехите и ябълките, докато орехите и ябълките се смелят на дребнички парченца/или настъргваме ябълките и счукваме орехите на ситничко/.
Разбиваме яйцата със захарта и прибавяме всички останали продукти. Изсипваме сместа в намазнена и набрашнена тавичка и печем на умерена фурна. След като извадим кекса го поставяме върху решетка докато изстине.
*Дозата не е голяма, така че използвайте по-мъничка тавичка.