ЯЙЦА ФАБЕРЖЕ
На яйцата се прави дупка колкото 5 стотинки от едната страна.
Изпразва се съдържанието, измиват се. Приготвяш бульон от кубче - 1/2 с половин желатин ,
наливам малко от него в яйцето, после парченца от плънката - от всичко по 2-3 парченца, поставя се да желира
в хладилника в поставката за яйца около 1ч. Нареждат се продуктите по желание- може варен белтък и варен
картоф, морков и краставичка-мариновани, месо-сварено или колбас, (аз сложих месо - бяло, пилешко),
пресен домат и прясна краставица (това беше моят пълнеж)- каквото се сети човек може да сложи, стига да минава
през отвора.
Залива се отново да покрие продуктите - до горе на яйцето. Отгоре се слага по-голямо парченце,
да покрива отвора. Оставя се пак да желира. Аз изчаках час и обелих - стана, но се белеше малко трудно.
Тази сутрин се бели перфектно. Явно трябва да престоят една нощ до пълното желиране. После могат да се наредят
се върху лист от зелена салата, изглеждат ефектно. "
Авторката е пробвала рецептата , но аз не, копирам я, както я е публикувала тя.
Ще пробвам тези дни и ще пратя снимка. Ще са ми интересни и вашите фантазии:-))