Домашен пастет?

  • 2 917
  • 5
  •   1
Отговори
  • густо майна Филибето
  • Мнения: 8 539
Моля ви, ако някой е приготвял домашен пастет, свински, или по-добре пилешки, да сподели рецепта!

# 1
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
В готварската книга има много видове пастети, както месни така и зеленчукови.

# 2
  • Мнения: 9 107
ето ти моя пастет,  - моя е от свински или телешки дроб,





а ето и пастета на марабу, който е от пилешки дробчета

# 3
  • out of space
  • Мнения: 8 573
Пастет от пилешки дробчета

1кг. пилешки дробчета
200 гр. гъби
1 едра глава лук
2-3 скилидки чесън
50гр. масло
1-2 сл.л. олио
50 ml коняк
50 ml сметана
бял пипер на вкус
2-3 щипки индийско орехче
черен пипер
сол

Лукът се запържва в маслото + олиото. Когато стане прозрачен се добавя чесънът, почти веднага след това се слагат и дробчетата.
След 5 мин се сипва конякът и се запалва. Щом угаснат пламъците се слагат гъбите и подправките, и се доготвя. Когато стане готово се пасира, добавя се сметаната (която олекотява вкуса и прави пастетът по-гладък) и се оставя да се охлади.

# 4
  • София
  • Мнения: 9 857
pep-4o,много ми хареса идеята за пастета и днес смятам да го направя. Simple SmileИскам да те попитам това,че има мляко и яйца в него проблем ли е,в смисъл разваля ли се по-бързо след стерилизацията?И още нещо-в рецептата пише 1 к.л. черен пипер.Какво ще рече 1к.л.?
Сетих се за още нещо,което не ми е ясно-месото вари ли се предварително,ако ще затварям пастета в бурканчета?
Благодаря!  bouquet

# 5
  • София
  • Мнения: 35 942
Аз често правя пастет - пилешки, но по друга технология.
Продуктите са същите/долу-горе/.
Дробът само го кипвам за 10-на мин.+другите продукти -пасирам.
Различното е, че го слагам във форма/някаква терина/ с намаслено фолио и пека на водна баня 90 минути.

Общи условия

Активация на акаунт