Зехтин срещу студено пресовано олио

  • 1 451
  • 3
  •   1
Отговори
Скоро мой познат лекар е бил на курс по диетология. На неговия въпрос с какво студено пресованото слънчогледово олио е по-лошо от зехтина, лекторът е отговорил: "Единствено с рекламата, по качества е сходно". Цената на литър мисля е към 2-3 лева. Питам се тогава защо налитаме на зехтина, наистина ли е само заради рекламата? newsm78
Вашите коментари?

# 1
  • Мнения: 1 531
Скоро мой познат лекар е бил на курс по диетология. На неговия въпрос с какво студено пресованото слънчогледово олио е по-лошо от зехтина, лекторът е отговорил: "Единствено с рекламата, по качества е сходно". Цената на литър мисля е към 2-3 лева. Питам се тогава защо налитаме на зехтина, наистина ли е само заради рекламата? newsm78
Вашите коментари?

eднакви са. разликата е, че при загряване за пържене, студено пресованото олио при по-ниска температура започва да отделя свободни радикали в сравнение със зехтина. иначе за салата - няма разлика.

# 2
  • Мнения: 215
Я кажете на кои фирми купувате такова олио ? Аз съм виждала едно на някаква измислена българска фирма - никак не ми вдъхва доверие .

# 3
  • Мнения: 599
Даже в олиото има повече полиненаситени мастни киселини  Peace

Общи условия

Активация на акаунт