КАЛУГЕРСКА САЛАТА
******************
Продукти: пиперки от сорта Сиврия около 5-7 бр а може и други но понеже тези са по месести., готово кьопоолу 300 г , краставица 1 бр, растителна мазнина 3 супени лъжици, копър, оцет и сол на вкус.
Пиперките се изпичат, обелват се, почистват се от семето, посоляват се леко отвътре и се поливат с оцет и зехтин. Краставицата се обелва и се нарязва на малки кубчета, които се размесват със ситно нарязан копър и малко сол. С тази смес се пълнят пиперките. Готовото кьопоолу се поставя в средата на чинията за поднасяне, а наоколо се нареждат напълнените пиперки. Салатата се украсявата от червени домати, полива се с оцет и зехтин и се поднася.
Много е хубава пробвайте дано да ви хареса. Аз я ядох в Рилския манастир и много ми хареса.