Детските рецепти на Бон Апети

  • 2 164
  • 7
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 10 858
Здравейте,
ако някой е записал вчерашните рецепти от Бон Апети, моля да ми ги пусне.
Ако има такава тема /не съм влизала в готварския от сто години, на диета съм Heart Eyes/, моля да даде линк.

# 1
  • Мнения: 422
Вивиан, аз записах само тази рецепта , защото другата ми се стори не толкова идейна/комбинация от няколко зеленчука/.Заповядай:

Плодова закуска
Списък на необходимите продукти:

1 круша
1 к. ч. овесени ядки
2 с. л. обезмаслена и обезсолена извара (40 г)


Начин на приготвяне:


       

1. Овесените ядки се сипват в тенджерка, заливат се с 2 части гореща вода и се сваряват.
       

2. Крушата се обелва, почиства се и се настъргва на едро ренде.
       

3. Сварените ядки и крушата се сипват в купа и се разбъркват.

# 2
  • София
  • Мнения: 10 858
 Hug Hug Hug
Много, много ти блатодаря! Веднага си я преписвам  bouquet

А споменаха ли за след каква възраст е подходяща?

# 3
  • Мнения: 422
За над 7мес.Ето ти още рецепти , които съм записала от там/само тези,който са били с нещо по различни от тези ,за които мога да се сетя и сама/.

Пюре с пуешко месо и картофи
Рецептата е подходяща за над 8-месечни бебета
14/12/2006


Списък на необходимите продукти:

(за 1 порция)
40 г пуешки гърди
1 картоф (60 г)
60-70 мл пуешки бульон
30 мл адаптирано мляко
1 с. л. готова оризова каша



Начин на приготвяне:


       

1. Месото се слага в тенджера с кипяща вода и се вари до кулинарна готовност (около 20 минути).
       

2. Свареното месо се слага в кухненски робот, залива се с бульона и се смилат заедно.
       

3. Картофът се обелва и се сварява на пара. След това се пасира.
       

4. В купата при пасирания картоф се сипва смляното с бульона месо и се разбърква.
       

5. Добавя се оризовата каша и се налива адаптираното мляко.
       

6. Пюрето се пасира отново и е готово за консумация.


Рагу от риба
Рецепта за деца над 10 месечна възраст от д-р Антоанета Антонова, педиатър
7/2/2007


Списък на необходимите продукти:

(за 2 порции)
120 г филе от бяла риба (хек)
1 морков
1 картоф
1 домат
1/2 глава лук
2-3 стръка копър
1 ч. л. краве масло


Начин на приготвяне:


       

1. Доматът и картофът се обелват и се нарязват надребно заедно с почистените морков и целина.
       

2. Маслото се слага в тенджера и се разтопява.
       

3. Нарязаните зеленчуци се сипват в разтопеното масло и се задушават 1 минута.
       

4. След това зеленчуците се заливат с 1 пръст гореща вода (колкото да ги покрие) и се задушават до готовност.
       

5. Рибата се накъсва на малки парчета и се намачква с вилица. Прехвърля се в тавичка заедно със задушените зеленчуци.
       

6. Ястието се пече около 20 минути в предварително загрята до температура 200 градуса фурна. Накрая се поръсва с нарязания наситно копър и е готово за консумация.


Супа от праз лук със сирене
Д-р Антоанета Антонова приготвя супа, подходяща за бебета над 6-месечна възраст
14/12/2006


Списък на необходимите продукти:

(за 1 порция)
30 г сирене
1 стрък праз лук
1 картоф
1 ч. л. краве масло
1 щипка сол


Начин на приготвяне:


       

1. Картофът се обелва и се нарязва на малки кубчета. Празът се реже наситно.
       

2. Маслото се слага в малка тенджера и се загрява.
       

3. Нарязаните зеленчуци се сипват при разтопеното масло и се разбъркват.
       

4. В тенджерата се наливат 500-600 мл гореща вода и зеленчуците се задушават до готовност. Могат да се поръсят с щипка сол.
       

5. Сварените зеленчуци се пасират заедно със сиренето и супата е готова за консумация.


Супа от зеленчуци
Педиатърът д-р Антоанета Антонова съветва супата да не се застройва за деца под 1 година
7/2/2007


Списък на необходимите продукти:

(за 4 порции)
1 домат
1 морков
1 картоф
1/2 глава лук
1 парче целина (30 г)
1 с. л. грис
1 малка щипка сол

за застройката:
1 яйце
1/2 ч. ч. прясно мляко
2 с. л. брашно


Начин на приготвяне:


       

1. Лукът, морковът и целината се почистват, измиват се и се нарязват надребно.
       

2. Картофът се обелва и също се нарязва на малки парчета.
       

3. Зеленчуците се сипват в тенджера под налягане.
       

4. Наливат се 4 ч. ч. вода, тенджерата се затваря и след като водата кипне, зеленчуците се варят около 5 минути.
       

5. Доматът се обелва, нарязва се надребно и се прибавя към сварените зеленчуци. Сипва се грисът и се вари още 5 минути.
       

6. Брашното за застройката се сипва в купа, залива се с млякото и се разбива.
       

7. Добавя се яйцето и всичко се разбърква добре.
       

8. Постепенно се налива от бульона на супата, докато температурата на двете течности се изравни.
       

9. Сварената супа се пасира. От нея се отделя един черпак (около 80 мл) за бебето над 10-месечна възраст. За възрастните и децата над 1 годинка супата се застройва.

# 4
  • София
  • Мнения: 10 858
Благодаря ти от сърце! Hug

# 5
  • Мнения: 422
Мисля, че това ще ти хареса също.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=176832.msg3546395#msg3546395
Преди време имаше тема и идея да се копват тези рецептички в темата, но не се е получило.Аз не мога да я намеря на търсачката.Искаш ли да копираме рецептите  от д-р Антоанета Антонова в тази тема?

# 6
  • София
  • Мнения: 10 858
Разбира се, копирай ги newsm10
Благодаря ти за изчерпателната информация Hug

# 7

Общи условия

Активация на акаунт