Моля ви за инфо?

  • 583
  • 2
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 4 423
Преди много години майка ми ме водеше в Руския клуб всяка събота, любимото ми беше борш и бадемов крем - изяждах по 2 наведнъж.
Никъде не намирам такава рецепта, нямам представа дали съществува още в менюто и все още нямам възможност да го посетя отново, та ако някой се сеща за този бадемов крем от ресторант Крим, нека да пише, ще съм много благодарна bouquet

# 1
  • Мнения: 22 867
Мислиш ли, че този прилича на крема, който помниш? Имам го записан, но не съм го правила.

Молочный заварной миндальный крем.

Растереть добела 3 желтка и 3 яйца с 1/2 стаканами сахара; истолочь 1/2 стакана сладкого и 8—10 штук горького миндаля как можно мельче, развести в 3 стакана цельного молока, процедить, выжать сквозь салфетку и прибавлять понемногу к яйцам, все время мешая. Разлить затем по чашкам или вылить в форму и варить на пару в кипятке. Минут через 15—20 попробовать ножом — если режется, то вынуть и подавать, остудив в холодном месте.

И понеже ме заинтригува, разрових се в нета и попаднах на тази рецепта. Май, че е по-лесна за изпълнение от моята.

Миндальный крем

200г молока, 50г сахара, 100г миндаля, основной крем, взбитые сливки.
Приготовить в миксере пюре из молока, сахара, очищенного и размельченного миндаля. Взбивать 1 минуту, после чего смешать с основным кремом. Можно добавить взбитые сливки.

Основной крем
на 6 порций: 4-5 желтков, 0.5л молока, 2ст.л. сахара, ванилин на кончике ножа.Желтки, молоко, сахар хорошо растереть или умеренно взбить в миксере. Потом вместе с ванилином нагревать в сковороде на огне до тех пор, пока масса не загустеет. Остудить

Последна редакция: нд, 13 май 2007, 01:09 от labrex

# 2
  • София
  • Мнения: 4 423
благодаря ти  bouquet, прилича доколкото можах да си преведа, като намеря някой да ми го преведе и като го направя ще ти пиша Hug

Общи условия

Активация на акаунт