Нарязват се картофи на кръгчета - по 0,4см примерно.
Бланшират се във вряла вода със сол, за 5 минути.
Изваждат се с решетеста лъжица, за да не се начупят.

Отделно се нарязват 2-3 стръка праз, и той се задушава в масло или олио.

Към задушения праз се добавят 2 чаши мляко /ако нямате достатъчно мляко, може да се добави и вода/, 2 лъжици супени брашно, сол, подправки - черен пипер, индийско орехче...
/получава се нещо като сос бешамел с праз/

В намазана с олио тава се редят: ред картофи, ред сос, ред картофи, ред сос, последният ред да е картофи - Редовете в зависимост от количеството ви картофи и големината на тавата

Пече се на фурна около 50 минути, 5 минути преди да се извади цялото се наръсва със настърган кашкавал и магданоз.


Става много вкусно!

Казва се така, защото рецептата е английска, а на английски "Skalped potatoes" значи нарязани картофи Simple Smile