Бурания с лапад или спанак

  • 3 841
  • 5
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 352
Предлагам ви една рецепта за лятото - лека и вкусна.

1 кг. спанак или лапад (може да се направи също и с коприва, дори с пиперки)
2 глави лук
масло за запържване
2-3 суп. лъж. брашно
червен и черен пипер, сол
1 кофичка кисело мляко
чесън - няколко скилидки
2 яйца

Нарязаният лук се запържва в масло и малко олио. Добавя се брашното, да покафенее, червения пипер, след това се слага измитият и нарязан на ситно спанак, сол и чер. пипер. Налива се вода - около 2 водни чаши и се оставя да къкри.
Разбиват се яйцата с киселото мляко и чесъна.Тази смес се изспива при спанака и се разбърква. След 10-ина минути манджата е готова.
Както казах по-горе тази манджа е много лека и вкусна за горещините. Търпи много вариации, може да се добави и натрошено сирене. Опитайте  chef, да ви е вкусно Simple Smile.

# 1
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Ще опитаме!

# 2
  • София
  • Мнения: 4 588
Ще пробваме и ние. Wink

# 3
  • Мнения: 6 461
Ще пробвам рецептата задължително.
В къщи обичаме зелентиите. Grinning

Благодаря за рецептата. Peace

# 4
  • Мнения: 528
Ще пробвам.

Между другото, в нашият край  "бурания" се казва на една взривоопасна манджа с кисело зеле и боб Mr. Green

# 5
  • Мнения: 1 352
Тази манджа е супер, но много хляб изяжда Crazy
Яйцата може да се пуснат цели (така както се правят забулени), малко преди да свалите ястието от котлона.

Общи условия

Активация на акаунт