Как се готви бакла?

  • 14 078
  • 8
  •   1
Отговори
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 11 687
Момичета, поматайте. Купих бакла, но не помня как се готви newsm78 Помня само, че някога правих такова нещо на фурна и стана много вкусно, но да ме убие човек, не помня как ставаше. Някой ще помогне ли с рецепта?

# 1
  • Мнения: 1 998
Здравей!
Аз готвя бакла така:Задушавам лука и баклата,червен пипер,пресни картофи на едро, една глава чесън на скилидки.
Накрая застройвам и слагам зелен гьозум.

# 2
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 11 687
Да разбирам ли, че бакла се готви като зелен фасул newsm78

# 3
  • Мнения: 487
Правя супа от бакла: задушавам глава лук, задушавам малко и баклата, нарязана на парченца, наливам вода, слагам 10, 15 зелени сливи /джанки/, когато е готово правя застройка и слагам копър. това е Grinning. студена е също много вкусна.
на яхния се готви наистина подобно на зеления фасул.

# 4
  • Мнения: 243
Имам замразена бакла във фризера, но като готвя гледам да е съобразено за всички /че работя, де/ - и за нас, и за децата. А, детската докторка категорично забрани да се дава бакла на малки деца /съдържала нещо, което водело да тежки натравяния/. Мъжът ми се уплаши и той не иска да я готвя. Sick

# 5
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 11 687
Благодаря за помощта.   bouquetМисля, че преди съм я правила също като Пиратка.

# 6
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Аз слагам лук, бакла, чесън, джанки и копър накрая.

# 7
  • Мнения: 7 640
ауу, как ме посетихте.
Правя я и аз като Пиратка.
Кажете само откъде да си купя

# 8
 Продукти за манджа  /яхния/ с бакла:
1 връзка зелен лук /е, става и със стар, но си е по-вкусна с пресен/;
бакла - около 1кг
гьозум /или както му казвате- джоджен/;
малко червен пипер- примерно 1с.л.
1чаша прясно мляко /предварително сварено/

Задушавам лука заедно с баклата /изчистена, нарязана/ .Като поизмени цвета си баклата /по-тъмно зелена на цвят/и леко поомекне, прибавям червен пипер /и една врътка правя с лъжицата/, после сол, или зеленчуков бульон и накрая вода. Повира докато омекне баклата. Поръсвам с гьозум и 10 мин. преди махането на тенджерата слагам чаша прясно мляко./т.е. да поври с прясното мляко още около 10 мин./. Страшно умекотява вкуса - страхотна е тази манджичка и я знам от баба ми , тя от нейната и т.н. Любими ми са тези постни манджорийки Heart Eyes

Последна редакция: вт, 03 юли 2007, 16:44 от kaka_Vanq

Общи условия

Активация на акаунт