Най - хрупкавите тиквички!

  • 55 905
  • 94
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 4 423
Много обичам пържени тиквички на тиган, но винаги ми е било много трудно, защото от брашното мазнината след втория тиган ставаше черна, хвърлях я, миех и отново и отново....
Реших да ви споделя това, което една бабка от входа ме посъветва и наистина стават разкошни, хрупкави, 2 килограма пържа с едни тиган мазнина и не почернява.
Ако ги обичате така - пробвайте Hug
Тиквички на по  - дебели кръгчета или на дълго ( както аз ги режа), топите в студена вода и овалвате в брашно със сол, изтръсквате от излишната сол и редите така, че да не се застъпват ( аз го правя на голяма дъска), изчаквате 30 минути, през това време те ще поемат брашното и ще се образува нещо като кашичка върху тях.
Взимате и пържите, папкате както харесвате - със сос или без, божествени са! Hug  bouquet

# 1
  • Мнения: 422
Пробвай да ги изпечеш в тефлонов тиган или на скара, стават обийствени, без мазнина, без брашна и леко хрупкави и ухаещи на гъбки.

# 2
  • София
  • Мнения: 4 423
Ще пробвам, благодаря Hug
Много мразя тиквички във фритюрник, стават мазни, меки, кашкави и винаги съм ги предпочитала на тиган Peace

# 3
  • Мнения: 2 152
Буболина, страшни тиквички Hug
.Изглеждат страхотно.Мммм приядоха ми сееее Blush Blush Blush

Утре ще си направя Grinning

# 4
  • Мнения: 24
и аз онзи ден се сблъсках със черното олио направо пожари в къщи.ако не го хвърлиш на време то са едни миризми.и аз съм чувала че като попие брашното не почернява олиото.ще го пробвам макар че само аз да си ги ям тивките. Wink

# 5
  • в ябълковата градина
  • Мнения: 1 706
Изглеждат много апетитни. За съжаление много мразя да пържа.
Обичам ги иначе.
Режа ги на колелца, малко сол, олио, разбърквам и във фурната. Разбърквам от време на време.

# 6
  • София
  • Мнения: 4 423
Ами това са всичките тиквички изпържени в един тиган олио ( но така да е повече олиото, около пръст и половина ), нито една не е почерняла,  нито олиото е почерняло. Peace
Ще пробвам във фурната, дано станат хрупкави Hug

# 7
  • в ябълковата градина
  • Мнения: 1 706
Във фурната не стават хрупкави.
Аз май ще ги пробвам по начина на Буболина. Доядоха ми се хрупкави  Grinning

# 8
  • Мнения: 349
Буболина, страшни тиквички Hug
.Изглеждат страхотно.Мммм приядоха ми сееее Blush Blush Blush

Утре ще си направя Grinning

Буболина,
Тиквичките, направени по тази технология ми харесаха, жалко, че не прочетох по-рано - днес вече изпържих.  Mr. Green Обичам и на скара/ тефлон.

А има ли снимка  newsm78

# 9
  • Мнения: 271
И моите все ставаха воднисти и мека когато ги пържех във фритюрника. На мен ми казаха точно същата рецепта и ги приготвиха пред мен пак във фритюрник, станаха хрупкави и дори не бяха мазни. Явно брашното и солта си бяха свършили работата.

# 10
  • Стара Загора
  • Мнения: 526
Сщият ефект се постига, ако тиквичките, след като се отцедят, се потапят не в брашно, а в кашичка от брашно и вода; друг вариант - тиквичките се отцеждат, потапят се в брашно и се оставят да престоят с брашното поне 1 час и тогава се пържат. Целта е да няма сухо брашно по тях, защото точно то пада в тигана и загаря.

# 11
  • Мнения: 27 524
Леле, слюноотделям  smile3527 На диета съм, ей, трябва да забранят готварския  Twisted Evil

# 12
  • Мнения: 6 155
И аз ги обичам хрупкави.
Задължително ще пробвам рецептата  Party

# 13
  • Мнения: 23
Благодаря и аз за рецептата!

Като знам с какво количество тиквички ме затрупват през лятото, ще ми е от голяма полза. Аз по принцип ги пържа без брашно, защото после ги влагам в млечна салата - с кисело мляко, майонеза, чесън и копър.

А дали като са с брашно стават за тази салата?? newsm78

# 14
  • София
  • Мнения: 4 423
Дид-ка , току що ги направих със соса , точно такъв - станаха жестоки Peace
ddoychinova , снимката е след поста ми, не знам дали се вижда Rolling Eyes
Валя,Тоничка  , ще пробвам и така Hug

Общи условия

Активация на акаунт