Вишнев пай

  • 21 982
  • 76
  •   1
Отговори
  • Мнения: 375
Заради този пай по това време на годината си замразявам във фризера 10-ина пакетчета вишни без костилки. Ето и рецептата:
1 яйце
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. кисело мляко
2 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
1/2 ч.л. сода
1/3 ч.ч. олио
1 ванилия  -  всички продукти се разбъркват и изсипват в намаслена тавичка. Вишните, на които са махнати костилките, се овалват в галета и подреждат върху сместа. След 20 минути се пече. Невероятно вкусен е!

# 1
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Благодаря, че сподели рецептата  bouquet!
А защо е нужно да престои 20 мин Rolling Eyes?

# 2
  • Мнения: 5 250
И аз ще го пробвам  Peace
Аз също си съхранявам вишни, но като ги изчистя от костилките, ги поръсвам със захар, слагам ги в буркан и после в хладилника Wink

А сладкиша който правя е :

3 ч.ч. брашно
1 ч.ч захар
1/2 ч.ч. олио
1 к. кисело мляко
1 ч.л. сода
1 ванилия
вишни ( или някакви плодове, може и от компот)

Разбърквам всичко, изсипвам го в намаслена и набрашнена тавичка и нареждам обезкостените вишни отгоре. Пека в предварително загрята фурна (200 градуса) около 40-50 мин.

# 3
  • Мнения: 375
Заради содата и бакпулвера.

# 4
  • Мнения: 349
Тина-Рина ,
 smile3501
За идеята и рецептата.
Въпрос за печенето - предварително загрята фурна newsm78 и на колко градуса newsm78

# 5
  • Мнения: 2 829
Тина-рина,как замразяваш вишните?някаква обработка преди това--само махаш костилките-така ли?

# 6
  • Мнения: 375
Пече се в предварително загрята фурна - 180 градуса.

# 7
  • Мнения: 5 250
Тина-Рина от яйцето не ти ли се стикля пая  newsm78

# 8
  • все тук
  • Мнения: 1 716
А ако се ползват вишни от бурканче сладко - захарта трябва ли да се намали, как мислите?

# 9
  • Мнения: 375
Нищо не пречи яйюцето - поне 50 пъти съм го правила и винаги е бил сполучлив - прекрасен сладко-кисел пай!

# 10
  • Севлиево
  • Мнения: 1 666
Като видя рецепта от Тина-Рина не мога да я пропусна  Laughing Преди половин час ми донесоха вишни и още довечера ще я пробвам!

# 11
  • Мнения: 375
За замразените вишни - слагам в пликче 30-40 вишни без костилките. Нищо друго. Или слагам в бурканче от детски храни, но слагам и малко захар, и водичка. Варя ги 5 минути. Когато отварям такова бурканче, вишните използвам за пая, а сиропа го разреждам и се изпива.

# 12
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Ще се пробва!  Peace

# 13
  • Мнения: 72
Ето още един вариант, който често правя вкъщи:

3 яйца
1 ч.ч. захар
1,5 ч.ч. брашно
0,5 ч.ч. олио
1 ванилия
40 броя вишни (изчистени от костилките)
За поръсване:
меко масло, колкото голям орех
брашно + пудра захар + 0,5 ч.л. канела

Яйцата и захарта се разбиват много добре, прибавят се пресятото брашно и олиото на тънка струйка и бъркаме, докато сместа се хомогенизира. Ароматизираме с ванилията. Изсипваме в намазнена и поръсена с брашно правоъгълна тавичка. Вишните се овалват в брашно и се нареждат отгоре на 3 см разстояние една от друга. От продуктите за поръсване правим смес на трохи, брашното и захарта слагам на око, като съотношението между тях е горе-долу 1:1. С тази смес поръсваме сладкиша отгоре. Печем във фурната при 180 С до суха клечка. Като поизстине, се нарязва на пастички.
Обикновено правя двойна доза, защото сладкишът не се надува много, но става страшно вкусен и се омита светкавично. Който обича орехи, може да ръсне отгоре заедно със сместа за поръсване.

# 14
  • Мнения: 2 829
За замразените вишни - слагам в пликче 30-40 вишни без костилките. Нищо друго. Или слагам в бурканче от детски храни, но слагам и малко захар, и водичка. Варя ги 5 минути. Когато отварям такова бурканче, вишните използвам за пая, а сиропа го разреждам и се изпива.



 Hug Hug  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт