пуши, клокочи и люти, Asyalein над печката се поти

  • 133 698
  • 130
  •   1
Отговори
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
салати

Топла картофена салата от Хессен немска кухня

Салата с ананас

Разядка от люти чушлета за бърза консумация българска кухня

Зелева салата по Сечуански китайска кухня

салата Айсберг с грейпфрут

Китайско зеле с портокал

салата с папая карибска кухня

предястие с шунка и леща върху манго-мус

салата от спанак с грейпфрут

маринована моцарела с ягоди

салата от сурови тиквички и рачешко месо

шарена салата с цикория белгийска кухня

салата от зелен фасул със сусамен сос японска кухня

салата от червено цвекло

Кимчи – корейско лютиво кисело зеле корейска кухня

салата Санторини

морковена райта - мезе от моркови

coleslaw - американска зелева салата


дипове, песто и сосове

песто от магданоз

разядка от коприва

доматена райта индийска кухня

релиш от зелени домати

Берберска паста за подправяне от Етиопия
етиопска кухня

шоколадова горчица


супи

Гаспачо

Леща Дал индийска кухня

Крем супа от тиква

Лучена супа френска кухня

Tsukimi udon - супа със удон спагети японска кухня

Баварска картофена супа немска кухня

крем супа с див чесън



вегетариански ястия

Фалафели арабска кухня

Пълнени гъби върху спагети

Обазда Obatzter,  Obatzda oder Obazda немска кухня

Тopfenpflanzerl австрийска кухня

Пролетни рулца с пресен лук и стафиди

Тофу-топчета

спаначено руло с морски пълнеж

аспержи с лимонов-къри сос и рукола

зелен фасул с къри-сметанов сос

chili sin carne (чили без месо)

зеленчуково къри азиатска кухня

Фондю

zucca gnocchi - ньоки от тиква

Леща с ориз и макарони египетска кухня

елементарна солена торта

леща по етиопски етиопска кухня

сирене със сушени плодове

яхния със сушени плодове

карамелизирани моркови

вегетариански винен кебап с червен боб

пълнена тиква

огретен от елда и спанак

патладжан с нахут


ястия с месо

Пилешко с манго чътни индийска кухня

Пиле Тандури (Tandoori) индийска кухня индийска кухня

Пълнена папая карибска кухня

Тост Хавай

зеленчуци с кокосово-фъстъчен сосо и пилешко шишче тайландска кухня

аспержи със сьомга и сос Беарнез

глазирано пилешко филе

Vitello tonnato - телешко със сос от риба тон италианска кухня

пълнена пъстърва

Унгарски гулаш унгарска кухня

пържоли с тъмен бирен сос

пълнени калмари

рибни ролца


десерти и тестени

Bienenstich   немска кухня

сладкиш със сини сливи - zwetschgenkuchen немска кухня

Nusseckchen ъгълчета с ядки немска кухня

Ванилов мус

Ягоди с балсамико и пипер

Сладолед от босилек 1

Сладолед от босилек 2

Торта Захер (Wiener Sachertorte) австрийска кухня

OBERHESSISCHER SALZEKUCHEN Солен сладкиш от Оберхессен немска кухня

Елзаски фламкухен

Пай с пресен лук и гъби

Цвиебелкухен - тарта с лук немска кухня

Родопски клин българска кухня

Катми българска кухня

мини парти пици

Панкейкс американска кухня

Kreppel / Berliner немска кухня

key lime pie / лайм пай американска кухня

лешников кекс немска кухня

нискокалоричен зеленчуков киш

Павлова - изкушение с ягоди и сметана

мъфини с шоколад и мус от къпини

Kaiserschmarrn/кайзершмарн австрийска кухня

солени мъфини с тиквички

круши с вино и кнедли от грис

свекървен ябълков щрудел немска кухня

ябълкови рогчета

ябълков сладкиш без мазнина

Кокосови палачинки тайландска кухня

Pizza Hut

сладкиш с тиквички

блини руска кухня

сладкиш с ябълки и бял шоколад

Плодов огретен

Картофена пица

Лимонов кекс

Пай с кисело зеле

много шоколадови мъфини

руски сладкиш с извара

пандишпан с елда и лешници

плундер тесто

датски плундер

соленки от многолистно тесто




хлябове

ВАРЕНИ ГЕВРЕЦИ българска кухня

Laugenbrezel немска кухня

Царевични тортили мексиканска кухня

гризини с подправки

Хляб с нахут

Хляб с нахут2

франзела френска кухня

франзела със закваска

хляб с оризово брашно

Bagel Бейгъл американска кухня

етиопски плосък хляб

Pao de Queijo - хлебчета с кашкавал бразилска кухня

Сицилиански хляб с грис

хляб с тиква

нахутен чипс

сладки със сушени плодове

Crumpets английска кухня



напитки

Джинджифилова лимонада

Манго шейк / Mango lassie индийска кухня


Последна редакция: чт, 27 сеп 2012, 14:40 от asyalein

# 1
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
edit

Последна редакция: пт, 31 яну 2014, 11:12 от asyalein

# 2
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
edit

Последна редакция: пт, 31 яну 2014, 11:12 от asyalein

# 3
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
edit

Последна редакция: пт, 31 яну 2014, 11:13 от asyalein

# 4
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
edit

Последна редакция: пт, 31 яну 2014, 11:13 от asyalein

# 5
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
edit

Последна редакция: пт, 31 яну 2014, 11:13 от asyalein

# 6
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
edit

Последна редакция: пт, 31 яну 2014, 11:14 от asyalein

# 7
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
edit

Последна редакция: пт, 31 яну 2014, 11:14 от asyalein

# 8
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
edit

Последна редакция: пт, 31 яну 2014, 11:14 от asyalein

# 9
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
edit

Последна редакция: пт, 31 яну 2014, 11:15 от asyalein

# 10
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
edit

Последна редакция: пт, 31 яну 2014, 11:15 от asyalein

# 11
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
edit

Последна редакция: пт, 31 яну 2014, 11:15 от asyalein

# 12
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
edit



Последна редакция: пт, 31 яну 2014, 11:16 от asyalein

# 13
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
ВАРЕНИ ГЕВРЕЦИ

 1 кг брашно
20 г мая
 сол на вкус

От брашното, размитата в малко хладка вода мая и 2 и половина ч.ч. вода, в която е разтворена солта, се омесва гладко тесто, което се оставя за 15-20 минути на топло. След като втаса, тестото се разделя на топчета по около 100 г. От тях се правят фитили с дължина към 40 см, от които се оформят гевреците. Нареждат се в тава, поръсена с брашно, и се оставят отново за 10-15 минути на топло. След това се пускат в 1 л вряща вода с 2-3 лъжици мед и се варят 3-4 минути, докато изплуват на повърхността. Изваждат се и като позасъхнат, се пекат най-отдолу във фурната.

# 14
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Laugenbrezel

30 гр Натриев хидрооксид(NaOH) от аптеката
1000 мл. вода
от тези 2те съставки се получава 3% разтвор.

500 гр. пшенично брашно тип 405 или 550
и малко за поръсване
2 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1/4 л. топла вода
1 кубче прясна мая
40 гр. маргарин или масло
едра сол за поръсване

Приготвяне на разтвора за потапяне.
Водата се сипва в огнеупорен стъклен съд. Добавя се натриевият хидрооксид и с бъркалка за яйца се бърка докато се разтвори. Течността се загрява, затова съдът трябва да е огнеупорен!!!
Тесто:
Разбъркваме брашното със солта, оформяме кладенче и слагаме захарта, после сипваме водата, в която е разтворена маята. Месим и после оставяме около 15 минути да втаса.

После добавяме маслото или маргарина, омесваме много добре и оставяме да втаса отново за 30 мин.

От тестото могат да се оформят около 12 брецела. Прави се червейче около 50 см дълго и се оформя.

Оформените брецели се слагат в хладиника за 1 час без да се покриват. Така получават коричка и по-лесно задържат разтвора за потапяне.така стават гладки и лъскави.

После брецелите се потапят в разтвора.
Да се ползват гумени ръкавици!!!!
Да се внимава да не попадне в очите!!! Ако попадне се изплаква обилно с вода.

Всеки брецел се потапя за 30 сек. в разтвора.

Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене и се поръсват с едрата сол.
Печат се при  200 С за около 15-20 мин.

Общи условия

Активация на акаунт