Рибена чорба
Във вряща подсолена вода се слагат нарязани на едро лук, моркови, чушки и домати.
Прибавя се малко ориз.
След като поври 10-тина мин., се слага щипка лимонтузу, а след това и нарязаната на малки парченца риба.
След още 10-тина мин. се слагат целина, магданоз, копър и девисил.
Пилешка супа
2 пилешки бутчета
2-3 моркова
1 средно-голяма глава лук
целина
магданоз
черен пипер
1 кубче пилешки или зеленчуков бульон
Сварявам и отпенвам бутчетата, след което ги обезкостявам.
В същата вода слагам нарязаният на ситно лук и моркови. Прибавям пилешкото месо. Ври около 10 мин.
Прибавям подправките и бульончето /понякога слагам и някоя готова супа на прах - става чудничко!/.
Фаршировани яйца
Яйцата се сваряват и се режат на половина /на дълго/.
Изваждат се жълтъците и се разбъркват с малко кисело мляко, горчица, извара, маслини, чесън, черен пипер.
Пълнят се белтъците.
Може да се залеят със сос "Тартар".