Идеята е от една моя любима кръчма. След ровене тук и там скалъпих следното:

Телешко с патладжан

Телешко месо - аз го правих веднъж с шол и веднъж с филе.
Патладжан - аз използвах два средни
чесън - три - две - три скилидки
подправки - олио, соев сос и щипка сух риган

Месото го нарязвам на филии, като пържолки. Преценявам си хората - примерно за всеки по две. Направих сос от 3-4 с.л олио и соев сос + щипката риган, натопих всяка филийка в соса, подредих в чиния, залях с остатъка и метнах в хладилника да си отлежи малко.
През това време изпекох патладжана в микровелето. Стана чуден, беличък. Оставих го малко да се отцеди от горчилката, и после намачках с вилицата - да стане що -  годе еднородно, да няма големи парчета.
Телешките филийки метнах за малко на грил тигана /предния път ги пържих леко/, колкото да се белнат.
В тенджера /имам една продълговата с капак/ наредих на дъното от патладжана, нарязана скилидка - две на филийки. Отгоре наредих от месото, пак намазах с патладжана, после пак пържолки и пак чесън.
В моята тенжерка се събраха по три на ред. Сложих малко водичка и сосчето дето се кисна месцето /да докосне месцето от първия ред/.
Захлупих и в фурната за около час на 160-170.
При сервирването може да се ръсне малко зеления, ама вкъщи не я тачат.

Дано да ви хареса, колкото и на нас!