Плънка за пиле

  • 2 139
  • 9
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 2 671
Темата е инспирирана от тази на Габи http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=216564.0 и от едни отколешни, но доста смътни, спомени за пиле, пълнено с портокали  Crazy
Дайте вашите изпитани рецепти за плънка на пиле, моля!

# 1
  • Мнения: 6 005
Записвам се да следя темата че е интересна...

# 2
  • Countryside
  • Мнения: 11 626
Освен с ориз и гъби и/или дробчета съм пробвала пак с ориз и със сини сливи/или стафиди/ и бекон. Най-интересното изпробвано от мен е пиле, пълнено с ананас, орехи и синьо сирене - става много вкусно и не изисква предварителна обработка. Друго за което се сещам е пълнено с кестени, но не съм пробвала(мисля че имаше и ябълки и моркови)  Thinking
Ако се сетя още нещо ще пиша  newsm78

# 3
  • София
  • Мнения: 2 671
От търсачката изрових тази рецепта http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=127895.msg2387703#msg2387703 но не ми е съвсем ясна технологията с фидето - сурово ли се запържва? Какво количество се слага? Набъбва ли при печенето на пилето?

Най-интересното изпробвано от мен е пиле, пълнено с ананас, орехи и синьо сирене - става много вкусно и не изисква предварителна обработка.
Мммм, добре звучи  Peace В какви количества са съставките? А какви подправки слагаш на плънката и пилето?

# 4
  • Countryside
  • Мнения: 11 626
Най-интересното изпробвано от мен е пиле, пълнено с ананас, орехи и синьо сирене - става много вкусно и не изисква предварителна обработка.
Мммм, добре звучи  Peace В какви количества са съставките? А какви подправки слагаш на плънката и пилето?
Ами на око зависи колко е голямо пилето, за пиле около килограм отива 200гр синьо сирене, половин ананас(може и повече на вкус) и орехи около 100-150гр . Хубвао е пилето леко да се посвари предварително и после да се напълни и запече. Подправки не съм слагала, синьото сирене е достатъчно ароматно, особено като леко се разтопи, но мисля че евентуално ще върви джинджифил, шарен пипер или канела  Thinking

# 5
  • Мнения: 157
В Поморие миналата година една лелка продаваше пилета на грил, пълнени с картофи.
Картофите бяха нарязани на парчета, като за яхния и имаше подправки.
Уж тривиално, но дотогава не бях пълнила пиле с картофи, не съм се сещала, а е тоооооолкова вкусно.

# 6
  • София
  • Мнения: 2 671
От търсачката изрових тази рецепта http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=127895.msg2387703#msg2387703 но не ми е съвсем ясна технологията с фидето - сурово ли се запържва? Какво количество се слага? Набъбва ли при печенето на пилето?


Ето отговорите, за които благодаря на Сирен:
" Фидето се слага сурово, натрошено на парченца и се запържва, докато покафенее, прибавям кренвирш, хубаво е да е пушен, защото придава приятен аромат и после доливам малко вода, която се поема веднага, прибавям задължително топено-пушено сирене, което се стопява и с готовата смес пълня пилето. Може да сложиш по желание и други продукти или да замениш, но фидето не се вари , защото при самото печене то става готово и по не се слепва. Успех в приготвянето! chef
"

# 7
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 11 678
Утре ще се пробва.

# 8
  • София
  • Мнения: 2 671
Unknown lady, чакам отзиви!

# 9
  • София
  • Мнения: 2 671
Плънката с фиде стана чудесна! Единствено си взимам бележка следващия път добре да затворя или да я зашия, защото там, където се беше пекла директно, беше останала суха.

Чакам още нови идеи!

Общи условия

Активация на акаунт