Как да направя консервирана царевица

  • 1 101
  • 6
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 153
Очаквам предложенията ви Grinning

# 1
  • Мнения: 9 095
Като се орони на зърна, когато е млечна.
Пълни се в буркани - не до ръбчето, а още 1см. по-надолу. Долива се с вода пак до там, поставя 1 ч л сол на 1 буркан от 0.800л. затваря и вари около 1.5-2ч.

# 2
  • Мнения: 3 622
Ние с майка ми миналата година я правихме така: Сваряваме царевицата с кочаните, след това роним зрънцата и прибираме във фризера в малки кутийки, може и в торбички. Като я размразиш е като току що сварена

# 3
  • Мнения: 1 153
Като се орони на зърна, когато е млечна.
Пълни се в буркани - не до ръбчето, а още 1см. по-надолу. Долива се с вода пак до там, поставя 1 ч л сол на 1 буркан от 0.800л. затваря и вари около 1.5-2ч.
а сурова ли е?

# 4
  • Мнения: 9 095
Сурова да. Затова се и вари повечко, защото е от фамилия бобови  Laughing

А за фризера - както е писала Tasha

# 5
  • Мнения: 1 564
Ние с майка ми миналата година я правихме така: Сваряваме царевицата с кочаните, след това роним зрънцата и прибираме във фризера в малки кутийки, може и в торбички. Като я размразиш е като току що сварена
Peace Peace Peace Peace

# 6
  • Мнения: 1 153
Благодаря ви момичета  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт