Как се прави сладко от пъпеш ?

  • 2 900
  • 5
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 080
Това ми е питанката към вас .

# 1
  • Мнения: 187
Аз правя мармалад от пъпеш.   На 1 кг смлян или пасиран пъпеш слагам половин килограм захар.

Вари се до сгъстяване и към края може да се сложи малко лимонена киселина.

# 2
  • Мнения: 444
И такова ли има  newsm78
Тук се начетох на странни сладка  #Crazy
Сигурно е много вкусно

# 3
  • Мнения: 2 199
вкусно е да, на мен лично ми приличаше на мармалад от кифли от едно време...
беше ми вкусно и то много...

# 4
  • Мнения: 1 080
nelicka , благодаря ти ! Ще го правя заради малкия ,заради здравословни проблеми му е доста бедно менюто .

# 5
  • Мнения: 240
Конфитюр от вишни и пъпеш
 

Съставки:
500 г вишни 6ез костилките , 250 г пъпеш (без кората) , 750 г захар , 1 пръчица канела , 2-3 суп. лъжици вишновка
 
Приготвяне:
Разбъркайте вишните с нарязания на тънки парченца пъпеш, добавете захарта и канелата и оставете да престоят няколко часа (или цяла нощ). След това варете 4 мин. на силен огън. Долейте вишновката. Готовия конфитюр разлейте веднага в чисти буркани (с винтова капачка) и плътно ги затворете.
 

Общи условия

Активация на акаунт