Имам голямо количество градински ябълки,круши и дюли.Иска ми се да направя и консервирам пюре за детето от тях,вместо да правя конфитюри или да ги оставя да се развалят.Търся точна,подробна,дебилски детайлна рецепта как да го направя, стъпка по стъпка от измиването на плода до заваряването на бурканчето.Някъде пише,че ябълките се сваряват за пюре, после се пасират, на друго място чета,че е по-добре да се запекат, на трето място чета пюре от печени ябълки се дава само при запек за затягане...За дюлите пък съвсем се чудя стават ли или не,самостоятелно или в комбинация с ябълка?
За информация да кажа,че бебето е кърмено,захранено с каша на 5 навършени мес, на 6 навършени въведох зеленчуково пюре,от една седмица давам плодово купено между храненията следобед.
Ако някой попадне на тема,която отговаря точно на моя въпрос,а аз съм пропуснала да забележа,моля да сложи линк и да ме извини за притеснението.