КИСЕло винЦЕ

  • 21 131
  • 10
  •   1
Отговори
  • Мнения: 7 430
...моля за помощ от някой от ВАс на когото му се е случвало..
Тази година накарах баща ми да направи черно вино и ...готово.Само че е сложил по-малко захар и сега виното киселее, т.е. май ще трябва да го хвърлим Tired
За сега пробвахме с различни варианти, но ефекТ като че ли няма...

Сложихме му още захар, серниста киселина)дали така се пише) - казаха му да го сложи в меден съд - сега прави и това...

може ли някой да даде съвет как би могло да се оправи Peace
Помогнете и ще почерпЯ Wink

Благодаря bowuu

# 1
Ябълки, обелени и наряzани.  Peace

# 2
  • Мнения: 218
сакън, дан сте го фърлили!!!!

такава хубава ракия става от това вино....

и оцет също става...  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 3
  • Мнения: 116
сакън, дан сте го фърлили!!!!

такава хубава ракия става от това вино....

и оцет също става...  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
За ракия не знам дали ще стане, ама като преври още един път / тая захар дето сте я сложили допълнително да стане на оцетна кисилина / поне ще имаш истински оцет за години напред.
Изтървано вино нищо не го оправя - тя технологията е такава - от захар - спирт - киселина. Когато захарта е достатъчно и ври нормално - спирта се дига бързо над 10% и възпира киселата реакция при липса на пресен въздух.
Когато нещо не е наред / я захарността ниска, я температурата не пасва , я гадове разни в бурето, я свеж въздух / се полечава раскошин оцет  Hug

# 4
  • Мнения: 7 430
Благодаря Ви много за отговорите Hug
...значи оцет или ракийка Laughing ...макар, че ракийката вече е готова Wink

# 5
трябва да откислите виното, това е редовна практика в някои винзаводи прави се с KHCO3- калиев бикарбонат... успех

# 6
Ами до колкото съм чувал от практиката, май си се вкиселява. Мислех да пиша в този пост, че захарта се прави на алкохол от бактерии, които се намират в обелките на гроздето и щях да посъветвам да пробвате да сложите още джибри ама след това(на втория ред) се сетих че те веднъж образували ли са се бактериите които правят алкохола на оцетна киселина връщане назад няма, защото то повечето алкохол е за да се забави първоначалната поява.
Обаче сега друго нещо ме осени. на село когато на пролет започне да се усеща киселинката във виното ние го пълним в бутилки и ги запълваме до абсолютният максимум(да няма ама хич въздух) това може да помогне за известно време, защото за да стане алкохла на оцет трябва кислород. Ама ти като казваш, че сте сложили захар, то не ли станало малко неприятно виното..."защотоо истинското винооо е горчивооо, за подсладено няма да те дам" както е казал поета. Та значи това е. Затваряте го по най бързия начин в бутилки така че да не остава въздух.

# 7
  • Мнения: 218
Цитат
трябва да откислите виното, това е редовна практика в някои винзаводи прави се с KHCO3- калиев бикарбонат...

 Peace

точно казано, но се слага определено количество, в зависимост от количеството вино....

п.п. баси и тафтологията дето я сътворих....

# 8
Тази година и ние се издънихме с виното като вас, но го усетихме навреме и успяхме да го оправим с мозайка и ракия. Незнам точно пропорцията, но ние на 100 л. буре сложихме 2 шепи мозайка и около 100 гр. ракия. Стана супер.

# 9
  • Мнения: 138
Тази година и ние се издънихме с виното като вас, но го усетихме навреме и успяхме да го оправим с мозайка и ракия. Незнам точно пропорцията, но ние на 100 л. буре сложихме 2 шепи мозайка и около 100 гр. ракия. Стана супер.
Май ,тая година на доста хора им се е вкиснало винцето ... Нашето също не е за хубост ..
 Ха ,наздраве! Grinning

# 10
  • Мнения: 218
при това хубаво грозде тази година - да ви вкисне виното - срамота...

Цитат
Нашето също не е за хубост ..
 Ха ,наздраве!

оставете го поне да преври  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт