Продукти:
300 гр. брашно
200 гр. кашкавал
60 гр. масло (олио, мас)
2 с.л. сметана (може и кисело мляко)
1 яйце
сусам
Кашкавалът се настъргва на ситно, омекналото масло се нарязва на кубчета, прибавят се сметаната, брашното и по-голямата част от сусама и се омесва меко тесто. Ако има нужда се прибавя малко брашно, докато се получи тестото. Оформя се като топка, увива се с опаковачно фолио (найлонов плик) и се слага в хладилника за 30 мин. След това се изважда, разточва се добре, на кора дебела приблизително 0,5 см. и се изрязват кръгчета с малка чашка (каквито искате фигурки всъщност), които се намазват с разбитото яйце и се поръсват със сусам. Редят се в намазана с олио и поръсена с брашно тавичка на малко разстояние една от друга, във фурна загрята до 180 градуса до зачервяване.
Наздраве!