Давам прост пример от преди 10 минути.
Правя си спагети.
Да ги видим въпросните "спагети" какво образуваха в тенджерата? Каша, подобна на гъста супа... Та значи "спагетите" са по-дълго фиде, което не е навито. Вкусът им също е като на фиде.
Слагам и колбас. Ако сте забравили - колбасите се приготвят от месо. Месото във въпросния колбас е мас. Това е единствената съставка от животински произход. Другото е соя и оцветители.
Сложих и кашкавал. Два дни ми стои в хладилника и пак е със консистенцията на топено сирене. Ама и топено сирене да беше, ама не е - те и сиренето, и кашкавала и какво ли не още млечно, го правят от скорбяла (е, някои твърдят, че слагали и сухо мляко... дрън-дрън, че откъде мляко за сухо мляко). Сега да видим как ще изчистя рендето. Все пак нарязах въпросната жълта маса ситно (залепна и по ножа)...
Това е прост пример. Да не се впускам в подробности за българските обувки, дрехи, техника, енергетика, услуги, политика...
Да избера българското ли? Дайте ми българска история, дайте ми българска литература, но не ми пробутвайте другите си български боклуци!