Домашна пикантина-как?

  • 2 928
  • 3
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 541
Много обичаме в супата да слагаме пикантина, но нещо не се кефя на Е-тата в нея. Някой докарвал ли е домашен вариант , и ако да- моля да сподели какви подправки смесва. Благодаря предварително  Heart Eyes

# 1
# 2
  • София
  • Мнения: 1 941
1 кг лук
1 кг домати
1 кг моркови
1 кг чушки
1 кг сол
Няколко връзки магданоз и целина - листа или корен, може и от двете. Целина слагам по-малко от магданоза.
Може да се добави и пащърнак.
Всичко се нарязва на ситно - аз ползвам кухненски робот. Доматите се смилат. Добавя се и солта и като се разтвори се пълнят буркани. Горното количество стига за цяла зима, че и пролет. Слагам само от нея, без да добавям сол в ястията.

Пропорциите са 1:1, а вие можете да си намалите количеството.

# 3
  • Мнения: 1 541
Страхотни идеи, таман ще си оползотворя малко бебешки бурканчета, обичам ви   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт