Захаросани кестени !!!

  • 4 214
  • 12
  •   1
Отговори
  • Мнения: 444
Има ли някой рецепта за захаросани кестени   Praynig ?
Много ги обичаме , но ги приготвям само варени , искаше ми си да разнообразя !
 Приемам и други интересни ,изпробвани рецепти !!

# 1
  • Мнения: 3 622
Захаросани и аз незнам как се правят, но освен варени аз съм правила и печени във фурната

# 2
  • Мнения: 481
И аз мислех да пускам тема за кестените. Кажете повече за печените кестени, варят ли се преди това, мокрят ли се, на колко градуса и колко време се пекат и имат ли някаква предварителна подготовка?

# 3
# 4
  • Мнения: 27 524
Не знам дали могат да се докарат в домашна обстановка, аз си ги купувам готови. Доста са тежки, един изяждаш и край  Stop

Виж тук

 - тук е на френски и отнема 7 дни направата им. Ако си сигурна, че ти се правят, ще ти я преведа.  Simple Smile

Marrons glacés 

Pour 6 personnes :

  1500 g de marrons
  1500 g de sucre cristallisé
  1 cuillère à soupe de farine
  1 cuillère à soupe de vanille liquide
  1 cuilère à soupe de rhum brun(facultatif)
  100 g de sucre glace
 
 
  Préparation   
 1     Le premier jour : Retirer la première peau des marrons, les mettre dans une casserole d'eau froide, bouillir 3 minutes, puis retirer la seconde peau à chaud. Les entreposer dans un petit panier (celui de l'autocuiseur par exemple) et les remettre à cuire pendant 20 minutes dans 1 litre d'eau avec 1 cuillère de farine diluée (cuire dans un blanc). Retirer les marrons (les laisser dans le panier tout le temps de l'opération de confisage), les égoutter. Boullir 1,5 litre d'eau avec 750 g de sucre cristallisé, 1 cuillère à soupe de vanille liquide. Au premier bouillon, couper le feu et y mettre les marrons jusqu'au lendemain.
 
 2     Le lendemain : retirer les marrons de la casserole, ajouter 125 g de sucre cristallisé dans le sirop, porter à ébullition et donner un bouillon. Retirer du feu et y remettre les marrons pour 24 h.
 
 3     Les 3ème, 4ème, et 5ème jours, recommencer exactement la même opération en ajoutant à chaque fois 125 g de sucre supplémentaire.
 
 4     Le 6 ème jour, renouveler l'opération mais en ajoutant cette fois 250 g de sucre cristallisé et une cuillère à soupe de rhum brun. Laisser reposer jusqu'au lendemain. Si une légère croute de sucre se forme en surface ou que le sucre cristallise autour des marrons (phénomène de candissage dû à la sursaturation), rajouter un peu d'eau tiède dans le sirop. On doit obtenir un sirop de la densité de celle d'un sirop de sucre de canne du commerce.
 
 5     Le dernier jour : sortir les marrons du panier, les poser sur une grille à pâtisserie et les laisser s'égoutter 2 heures environ.

Préchauffer le four à 210°C (thermostat 7). Prendre un peu de sirop de marrons, le tiédir et y délayer le sucre glace. Tremper les marrons dans cette glace, les disposer sur la grille à pâtisserie et les passer au four quelques secondes (15 à 20 secondes environ) pour fixer la glace qui ne doit plus être collante.
 
 6     Les marrons confits (non glacés) peuvent être conservés dans des pots et recouverts de sirop, voire consommés ou utilisés en l'état.
 

 

Последна редакция: ср, 10 окт 2007, 05:06 от Блонди

# 5
  • София
  • Мнения: 35 814
Правила съм и стават супер.

1 кг кестени
1 кг захар+500 мл вода
Слагаш обелените /сварени / цели кестени да поврат 3-4 мин. след това киснат до другият ден в сиропа.
После ги вадиш и слагаш течността да ври докато се редуцира.Прибавяш кестените - пак 3-5 мин врат.Вадиш ги.Сиропа ври - да се редуцира и т.н общо 3 пъти повтаряш  процедурата.
Последният път ги вадиш и редиш върху решетка да изсъхнат и запичаш леко - до пълно изсушаване.
Подреждаш в кутии постлани с хартия.

От 1 кг кестени - до края бяха останали едва 20-тина- другите бяха изядени докато течеше процедурата по озахаряването им.

# 6
  • Мнения: 444
Значи се оказа голяма играчка направата на захаросани кестени  #Crazy , а някой засичал ли е в София да продават готови  newsm78

Блонди , а заслужават ли си 7 дена правене , вкусни ли са поне , ако си заслужават ще се прежаля , само да не ги изхрупаме и ние в процеса на правене  Laughing

# 7
  • Мнения: 780
Извинявам се за тъпия въпрос , но досега не съм яла кестени никога и по никакъв начин  Embarassed . Та всички ли кестени се ядат или има някакви видове ? В нашия град в парка има доста дървета / а и не само там / ,  дали да си набера от там , да ги набеля и приготвя по някакъв начин да ги опитам ?

# 8
  • Мнения: 444
Извинявам се за тъпия въпрос , но досега не съм яла кестени никога и по никакъв начин  Embarassed . Та всички ли кестени се ядат или има някакви видове ? В нашия град в парка има доста дървета / а и не само там / ,  дали да си набера от там , да ги набеля и приготвя по някакъв начин да ги опитам ?
Яде се сладкия кестен - тук го продават по пазарите
В парковете и по улиците (поне тук в София ) расте конски кестен , който не се яде  Naughty
http://images21.snimka.bg/004211098-big.jpg сладък ядлив кестен
http://images21.snimka.bg/004211166-big.jpg конски кестен

Последна редакция: ср, 10 окт 2007, 11:21 от magiq27

# 9
  • Мнения: 780
благодаря magiq27  . Не съм виждала сладък кестен . При нас има само конски  Crazy
Ще потърся на пазара от ядливия  Peace

# 10
  • Мнения: 27 524
Блонди , а заслужават ли си 7 дена правене , вкусни ли са поне , ако си заслужават ще се прежаля , само да не ги изхрупаме и ние в процеса на правене  Laughing

Нямам представа, аз не съм ги правила никак, нали ти казах, чз взимам готови.  Simple Smile

# 11
  • Мнения: 2 591
благодаря magiq27  . Не съм виждала сладък кестен . При нас има само конски  Crazy
Ще потърся на пазара от ядливия  Peace

по пазарите или в големите вериги (последно гледах в Пикадили) ги има  Rolling Eyes и аз мисля тези дни да правя печени, понеже отдавна не съм яла, а са много вкусни Rolling Eyes

само да попитам - на силна фурна ли ги печете newsm78

# 12
  • Мнения: 589
Ето една идея и от мен - за яхния от кестени


1 кг кестени
1-2 глави лук
половин с.л. брашно \може да се пропусне, ако не готвите с брашно\
чевен пипер
1-2 с.л. сметана \също може и без ..\

Кестените се цепват и се сваряват. Обелват се. Лукът се запържва и се добавят брашното и пипера, после и кестените. Залива се с вода и ври на тих огън. Накрая се подправя със сметаната.

Малко е трудоемка, но е много вкусна 

Общи условия

Активация на акаунт