300 гр. точени кори
2-3 ябълки, около 400гр.
1/2ч.л. канела
2 с.л. мед
100 гр. краве масло
30 гр. орехи
пудра захар за поръсване
Ябълките се настъргват на едрото ренде и се слагат в тиган.Овкусяват се с канелата и се задушават на умерен огън около 5 мин.Сипва се медът, ядките се начукват и се добавят към сместа.Всичко се задушава още 3-4 мин., дръпва се от огъня и се оставя да изстине.Маслото се разтопява, с част от него се намазва дъното на тавата в която ще печем.Разстила се един ред кори, плънка, още един ред кори и така , докато продуктите свършат, като се завърши с кори.Залива се с останалото масло и се пече на 200 градуса 10 минути (до златисто).Щруделът се сервира охладен, поръсен с пудра захар.
Дано ви хареса, рецептата я взе от списанието Бон Апети