Сода бикарбонат или бакпулвер

  • 13 754
  • 12
  •   1
Отговори
  • Мнения: 254
Може ли някой да ми каже за содена питка кое е по-добре да се използва, защото много-много не съм наясно каква е разликата между двете?

# 1
  • Мнения: 5 001
Содата си е сода,а бакпулвера е сода+лимонтозу.Не случайно ако нямаш бакпулвер се смесват двете съставки 1:1.За содената питка си се използва само сода.Става супер!  bouquet

# 2
  • Мнения: 5 362
За содената питка-сода бикарбонат.
А разликата TheNMaster ти я е обяснила Peace

# 3
  • София
  • Мнения: 35 814
Сода бикарбонат

# 4
  • Мнения: 5 977
Сода бикарбонат, аз само на сладкишите слагам бакпулвер

# 5
  • Мнения: 27 524
За содена питка - сода!

# 6
  • София
  • Мнения: 1 423
Сода бикарбонат, аз само на сладкишите слагам бакпулвер
и аз така  Peace

# 7
  • Мнения: 254
Благодаря на всички. Мисля да забъркам една питчица за прощъпулника на малката.

# 8
  • Мнения: 107
за содена питка - сода бикарбонат, а за сладкиши сода с лимонтузу (или бакпулвер), прибавена към брашното  Peace

# 9
  • Мнения: 1 065
А какво е различното при ползуване на сода бикарбонат ,бакпулвер,амонячна сода и хлебна мая?За маята знам ,че се ползва ,когато тестото се меси ,но мисля ,че може да се ползват и всеки един от другите набухватели,какви са различията?

# 10
  • Мнения: 5 001
От маята тестото втасва и увели4ава обема си 2-3 пъти,а другите са само набухватели   bouquet

# 11
  • Варна
  • Мнения: 672
Сода бикарбонат за питка  Peace

# 12
  • Мнения: 61
И двете са набухватели, но действат на различен принцип.
Бакпулверът действа при смесване с течности и се използва главно при кексоподобни вкуснотии - cakes.
Сода бикарбонат действа при смесване с кисели продукти, например мляко кисело и прясно, сметана и т.н.
Има рецепти, в които се използват и двете наведнъж.

Общи условия

Активация на акаунт