много вкусно и не е трудна
според мен ще стане и с наличните в Бг продукти.
рецептата беше приготвена в немския вариант на Перфектната вечеря като предястие.
оригиналното име е Тopfenpflanzerl
200 гр. кашкавал (в оригинала Bergkäse)
80 гр. сух хляб без кората
2 с.л. прясно мляко
800 гр. извара (в оригинала Quark)
1/2 глава наситнен лук
5 с.л. олио за пърженето
2 жълтъка
1 с.л. масло
1/2 ч.л. лимонена кора
1 с.л. наситнен магданоз
1/2 ч.л. куркума
1/2 ч.л. червен пипер, сладък
1 щипка индийско орехче
1 щипка лютив червен пипер
100 гр. галета
сол
кимион на зърна, кориандър, черен пипер - слагат се в мелничка и се слага на вкус към сместта.
Кашкавалът се настъргва. Хлябът се реже на малки кубчета и се залива с прясното мляко. добавя се изварата (ако е много зърнеста се пасира).
в тиган се запържва наситненият лук с маслото, добавя се към изварата.
изварата, хлябът, жълтъците и подправките се смесват.
трябва да се получи твърда маса, която да може да се меси на ръка.
оставя се да почине 10 мин.
оформят се кюфтенца, които се овалват в галетата.
пържи се на средна температура от двете страни.
слага се на кухненска хартия да се изцеди мазнината.
сервира се с прясна зелена салата и задушени гъби.
моят topfenpflanzerl