Пържоли с мед и канела

  • 1 516
  • 3
  •   1
Отговори
  • Мнения: 4 447
Продукти:

2 пържоли (каквито ви харесват)
Изброените подправки са на вкус:
канела
кимион
къри
червен пипер
сол (по желание)
черен или бял пипер
смесена подправка за скара (и/или за кюфтета)
1 чаша бира (светла)


Мед за намазване (течен)

Как ги приготвям аз:

Начуквам пържолките една хубавата с всичките подправки по-горе изброени, като ръсвам без да прекалявам и от двете страни. Или ги начуквам само с подправката за скара, а останалите подправки добавям после. После-то е, когато пържолкте се оставят малко да киснат в бирата (подправките се добавят в бирата). По желание, може да се клъцнат и няколко скилидки чесън.

В тиган - тип скара, загрявам малко олио или зехтин. Пускам пържолките. Цвърчат. Изчаквам леко да се препекат и обръщам. Намазвам пекнатата вече страна с мед - отново умерено. Аналогично и с другата страна. След което връщам отново намазаните страни с мед, да се пекнат и те за маклко. Много е важно меда да не прегори, защото ще вгорчи вкуса. Накрая изсипвам и биричката с подправките.

Понякога добавям за разкош малко сове сос - черен.

Гарнирайте с картофено пюре и ситно нарязан магданоз.

Да ви е сладко!   chef

 Hug



# 1
  • Мнения: 5 393
Ще ги пробвам,но без канелата SickИмам някаква странна непоносимост към тази подправка Confused

# 2
  • Варна
  • Мнения: 1 553
ТАзи рецепта звучи съвсем по индийски . Те слагат на много манджи канела и други подправки.И аз като Мечо Пух ще пропусна канелата.

# 3
  • Мнения: 3 622
За вечеря ще правя пържоли и може да ги направя по твоята рецепта анче_мамче  Wink

Общи условия

Активация на акаунт