Списък на продуктите:
2кг. картофи
50гр. краве масло
2 яйца
2 глави лук
черен пипер и сол на вкус
кашкавал за поръсване
за плънката:
3 наденици
200гр. кашкавал
1 с.л. магданоз
1 с.л. копър
Картофите се сваряват, обелват и се намачкват с преса. Добавя се маслото.
Подравят се със сол и черен пипер на вкус.
Прибавят се яйцата и нарязаният на ситно лук след което се намачква за да се получи еднородна смес.
Половината от пюрето се разстила в на мазнена с олио тава и се оформя блат.
Надениците и кашкавалът се настъргват на едро ренде и се смесват с наситнения копър и магданоз. Сместа се разстила върху картофения блат.
Плънката се покрива с останалото картофено пюре. Ястието се поръсва с кашкавал на вкус и се пече 15-20
минути в силно загрята фурна
П.П Мисля да го пробвам с кайма