Необходими продукти. 1 кг. сварени картофи. 1 голяма глава лук, малко зеленчуци по избор, грах, царевица, чушка, според предпочитанията. Може и гъбки. Сол и черен пипер на вкус. Малко риган.
В тефлонов тиган се слага да се задуши ситно нарязания лук с масло. През това време сварените картофи се рендосват. Прибавят се към лука. Добавят се и зеленчуците. Ако са сурови се задушават заедно с лука. Аз използвах консервирани, затова ги прибавих с картофите. Слагат се подправките и се разбърква добре, да стане шарено С шпатола или каквото ви е удобно се заравнява и силно се притиска . Става и с равна чиния. Като се запържи се обръща в чиния , слага се още масло в тигана и се връща, за да се запържи и от другата страна. Може да се сервира, като гарнитура, а може и като ястие с прясна салата. Аз го сервирах с колелца топено сирене отгоре, салата от краставици и айрян. Стана супер. Дано ви хареса и да ви е сладко.