Да си кажа, малко съм обезпокоена. Снощи изчетох всичко по форумите за хемоглобина, уж е нормално за кърмено бебе да е по-нисък, но можеше да бъде и по-височък...
Захранвам Мариела от 2 седмици, почнахме с оризова каша от кафяв ориз, на 7мия ден въведох каша от елда, а днес - каша от просо.
Въпросите ми са:
Някой виждал ли е в София да продават амарант?
Добре ли е след около седмица да въведа коприва? Таткото ще ходи на село - и ще набере екологично чиста.
Какво количество каша е нормално да давам? Малката не яде повече от 20-на грама, и то разредени с кърма. Но не защото не иска - всеки ден е различно, аз се опасявам да не й претоваря стомахчето.
Педиатърката ни подхвърли варианти за вдигане на хемоглобина: обичайните месо и жълтък, капки Малтофер...Понеже зная, че захранвам по западната схема, ми предложи да давам месен бульон...
След като въведа и зеленчуци, дали да не дам и месен бульон? ЛЛЛ предлагаше месо като трета въведена храна... Вашето мнение?
Днес интернет доставчикът ни нещо се излага и нямам достъп до чуждестранни сайтове и нищо не мога да прочета...В "Наръчника за хранене според възрастта..." са си посочили хората месо към 8ми месец, ама дотогава бебоците си папкат обогатени с желязо каши - тук има ли такива :