Бразилски хлебчета в Хепи!!!

  • 19 444
  • 26
  •   1
Отговори
  • Мнения: 2 614
Не знам как се правят. Имат кашкавал вътре и са много-много вкусни. Трети път ходим и все се каня да пусна тема за тях!
Та въпросът ми е - някой има ли идея как се приготвят? newsm78

# 1
  • Бургас
  • Мнения: 213
Мисля, че са полуфабрикати, които са замразени и после ги пекат. Поръчвали сме си от тях, но точно на полуфабрикат ми удрят и на мен лично не ми харесаха. Hug

# 2
  • София
  • Мнения: 974
На мен лично ми допадат ... и то много Laughing
Та потърсих и ето какво открих бразилски хлебчета   Hug 

# 3
  • Мнения: 2 614
Anim, много благодаря, ще пробвам и докладвам резултата!  Peace

# 4
  • Мнения: 1 906
На мен лично ми допадат ... и то много Laughing
Та потърсих и ето какво открих бразилски хлебчета   Hug 

Може ли някой да копира рецептата  Rolling Eyes , защото не ми се отваря страницата.

# 5
  • Мнения: 10 982
Ето я копирана Peace

Бразилски кашкавалени питки

250 г кисело мляко
3 яйца
1 ч л сол
2 пълни с л масло или маргарин
350 г кашаквал тип Lerdammer, може да се замени с тип Ементал
250 г кашкавал тип Едам, също може да се замени с тип Ементал
500 г брашно от маниока (тапиока), може да се замени с царевично брашно

. В купа се смесват киселото мляко, яйцата, сол и мекото масло (маргарин).
. Разбъркват се добре и се прибавя настърганите кашкавали.
. Пресява се маниока и се разбърква добре.
. Меси 5-10 минути и се покрива.
. Оставя се за 30 минути.
. Оформят се топки с диаметър 4 см и се нареждат в тава за печене.
. Пекат се в предваритено загрята фурна на 200 С около 20-25 минути.

# 6
  • Мнения: 1 906
Гигилче, благодаря ти   bouquet !

# 7
  • София
  • Мнения: 3 814
Мнооого вкусно звучи, ще ги пробвам.  bouquet

# 8
  • София
  • Мнения: 529
Ще ги опитам и аз, само малко ме притеснява рецептата - няма нито мая, нито сода... никакъв набухвател...
А и ако са само от царевично брашно (вместо маниока/тапиока) съвсем като тулички май ще станат...
Някой прави ли ги вече?

# 9
  • Мнения: 1 679
Каква е разликата между брашното от маниока и царевичното брашно?
Къде се продава брашното от маниока?

Аз по подобна рецепта правя малки питки "Добруджанки".
Явно различният вкус е от брашното от маниока  newsm78 ?

# 10
  • Мнения: 9 092
Тук са снимката и меннието на момичето, което ги прави.  При толкова кашкавал, няма как да не са страхотни.

# 11
Здравейте момичета! Имам две снахи бразилки, бях 6 месеца в Бразил, та няма как да не ви дам оригиналната рецепта. Не са хлебчета, а по-скоро малки топчета, казват се PAO DE QUEIJO / кашкавален хляб/
0,500 кг брашно от маниока
1 1/2 чаени чаши прясно мляко
1 ч.чаша олио/ или маргарин/
4 яйца
2ч.чаши настърган твърд кашкавал
сол на вкус
Слагаме млякото,олиото и солта да заврат.Отнемаме от котлона и започваме да изсипвамве брашното,като непрекъснато бъркаме с държена лъжица.Оставяме тестото да изстине и го омесваме с яйцата и кашкавала. Правим топчета и печем в намаслена тава.Ядат се топли.
 Не съм опитвала в Хепи,сега чувам, че предлагат,и не съм заменяла маниоката с нишесте,предполагам, че може и да се получи, понеже е все нишесте,макар че има голяма разлика между пьржени картофи и пържена маниока. Наздраве и споделете впвчатления.

# 12
аз работих в хепито в мола в софия и аз правех бразилските хлебчета .... не са полуфабрикати тестото се меси на ръка и после се размерват

# 13
  • Мнения: 4 496
И рецептата за тестото е?.... Crazy

# 14
  • Мнения: 295
И аз чакам за рецептата .

Общи условия

Активация на акаунт