Кори за лазаня- сухи!

  • 17 055
  • 19
  •   1
Отговори
  • Хасково
  • Мнения: 995
Купих си кори за лазаня, но сухи в кутия.
Кажета как трябва да ги приготвя досега съм ползвала само от тези замръзените и тях ги попарвах.

# 1
  • На небето
  • Мнения: 5 530
А и на мен ще ми е интересно и аз си купих, но още не съм се престрашила да ги пробвам.

# 2
  • Мнения: 1 485
Купих си кори за лазаня, но сухи в кутия.
Кажета как трябва да ги приготвя досега съм ползвала само от тези замръзените и тях ги попарвах.

Ето това е мой стар пост,дано ти свърши работа.Аз правя тази лазаня,откакто излязоха на пазара тези кори.Успех! Peace

Аз правя така:запържвам лук и моркови,после добавям около 300-400гр.кайма да сезапържи и тя,след което прибавям домати-ако са от консерва ~1 цяла,но пасирани,грах,царевица,гъби и всичко това оставям да ври около 20мин.През това време правя малко бешамелов сос.Когато сместа е готова първо слагам около 1 черпак на дяното на тават,за да не загори.После вземам кори(не ги бланширам)и ги нареждам една до друга.Върху тях слагам от плънката+нарязан на тънки филийки кашкавал ипак ред кори ,плънка и докато се стигне до края.Последия пласт само кори,който остава отгоре поливам обилно с бешамеловия сос и слагам в не мног силна фурна.Пече се около 30-40 мин.,ако започне много да се препича отгоре може да се сложи фолио.Това е,надявам се да си ме разбрала и да ти хареса.

# 3
  • Мнения: 3 622
Потапям ги във гореща вода да постоят малко  1 - 2 минутки и така ги редя

# 4
  • Мнения: 157
На опаковката обикновено пише дали се варят или са без варене.Аз си купувам от тези без варене.Бешамела за тези кори се прави по рядък.

# 5
  • Мнения: 3 268
След като приготвя сместа за плънката,която е по желание,слагам да заври вода .,вземам съда,в който ще редя лазанята и потапям във водата за около 2-3 мин. 4 кори,слагам ги в тавичката и заливам с плънката.През това време вече се варят другите 4 кори и така.Не ги сипвам всички,защото залепват.
Може да направиш лазанята и без варене на корите,също става хубаво,но тогава слагаш повеше доматен сос в плънката и заливаш с повече бешамел.

# 6
  • Мнения: 1 906
Аз корите никога не съм ги потапяла, нито пък варила. Винаги ги слагам сухи.
Задължително първите 20 минути пека лазанята покрита с фолио.

# 7
  • Варна
  • Мнения: 2 378
Използвам корите на Мелиса. Без предварително варене. Пека лазанята без фолио. Става си супер, не са сухи.  Peace

# 8
според мен тези кори са идеални; правя бешамела средна рядкост и след всеки пласт кори поливам със сос. а най отдолу и най отгоре слагам масло, правя лазанята в порцеланова "тавичка" за печене, покривам със фолио, и към края запичам кашкавала. вариациите на плънката са много Simple Smile))  have a nice day

# 9
  • Мнения: 899
Всички сухи кори могат да бъдат използвани без варене - с по-рядък бешамел. Въпросът е как ви харесват на вкус - по-жилави или меки и разпадащи се, като добре сварени макарони. тъй като предпочитам първия вариант, никога не ги попарвам. Ако все пак го правиш - потапяй ги една по една, защото иначе се слепват. И във водата малко мазнина.

# 10
  • Мнения: 506
веднъж купих кори за лазаня и разделих пакета на две,първия път ги сварих и станаха супер,а втория път повярвах на опаковката и ги залях със соса станах пак добре,но имаха дъх от брашното/приличаше на галета/,с което бяха покрити.
аз правя лазанята така - кора лазаня,а за плънка   редувам-запържена кайма с лук,кисели краставички,пушено месо,топено сирене,царевица,гъби и т.н. с различен пласт докато свършат корите,най-отгоре покривам с настърган кашкавал и пека докато кашкавала е готов,защото всичко останало е готово.
става невероятно Simple Smile

# 11
  • Sofia
  • Мнения: 8 221
На опаковките си пише дали да се варят или не. Ако не пише да се вари не варя. Аз задушавам за плънка кайма( или пилешко) лук, гъби, чушка , грах царевица, слагам един буркан пасирани домати и оставям да поври. Редя корите и нанасям плънката.така докато свършат продуктите. Отгоре заливам със сметана разредена с вода и пека в умерена фурна. Накрая поръсвам обилно с кашкавал.

# 12
  • На небето
  • Мнения: 5 530
А някой може ли да ми даде рецепта без месо и без доматен сос? Че сме вегетарианци, а от доматения сос ми се гади.  Sick Ама съм и аз една трудна.   ooooh!

# 13
  • Мнения: 386
На кутията си пише рецептата.А аз я правя със сос бешамел по редичък и доматен сос.Най-отдолу на тавичката слагам бешамел,кори,бешамел,доматен сос,кайма или кремвирши,гъби,кисели краставички,топено сирене,кашкавал,кори ит.н до свършване на продуктите,най-отгоре завършвам с бешамел и запичам.Когато е почти готова,нарендвам кашкавал и запичам докато се разтопи.Леле какво вкусотия става!!!! Peace

# 14
  • Мнения: 5 462
Купих си кори за лазаня, но сухи в кутия.
Кажета как трябва да ги приготвя досега съм ползвала само от тези замръзените и тях ги попарвах.

Малко преди да започна да ги редя и потапям в горещ телешки бульон , като ги нареждам в тенджерата с бульона шахматно за да не залепват едно в друго и за удобство .. Wink

Общи условия

Активация на акаунт