4 яйца
300 гр сирене
1 чч кис. мляко с 1 каф.лъж. сода
1 чч брашно
корите ги мажа с разтопено масло, слагам от сместта, сгъвам, гушвам ги в тавата, мажа ги с масло и отгоре и на топло - 200град във фурната
варианти за сгъването:
1. вита баница
взимам една кора, мажа я с масло, слагам отгоре втора, мажа с масло, разтилам сместта и навивам на рулце
първата кора се слага в центъра на тавата, другите се увиват около нея
2. вити банички
взимам една кора, мажа я с масло, слагам отгоре втора, мажа с масло, разтилам сместта и навивам на рулце
това рулце се навива на кравайче, слага се в тавата като самостоятелна баничка другите и те се разполагат наблизо
3. малки банички
разрязвам с нож корите на 4
взимам една четвъртинка, мажа я с масло, слагам отгоре втора, мажа с масло, разтилам сместта и навивам на рулце - като китайско рулце, за да не изтече плънката
после всички заедно в тавата, масълце отгоре и - във фурната
НО ако аз точа корите, сместта е само яйца+сирене, самите кори стават доста тестени и не се нуждаят от още
само попиват доста масло