Как се готви сърнешко?

  • 9 010
  • 7
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 313
Помагайте с рецепти за сърна и разни такива дивечи! Praynig  Единственото което знам е, че месото първо се държи в оцет.

# 1
# 2
  • Мнения: 6 029
Препоръчително е 24 часа да стои в марината. Марината за сърнешко правя така:
200мл оцет, 2 дафинови листа, 10 зърна черен пипер, глава лук, 2-3 скилидки чесън, 1 л. вода. Слагаш всичкото това в една тенджера (лука и чесъна нарязани на едро) и ври 10 мин. Оставяш да изстине и слагаш месото вътре. Готвила съм го на яхния с картофи, в гювеч с гъби.. на каквото се сетиш можеш да сготвиш, само има нужда от по-продължителна топлинна обработка.

# 3
  • Мнения: 1 313
Благодаря и на двете ви!  bouquet Ще пробвам рецептите

# 4
  • Countryside
  • Мнения: 11 617
Абе откъде го взимате това сърнешко? По магазините не продават, а е забранен дивеч  Thinking
Да не би да бракониерствате,а  Mr. Green

# 5
  • Мнения: 1 313
Отглеждам питомен бракониер Mr. Green

# 6
  • Countryside
  • Мнения: 11 617
Отглеждам питомен бракониер Mr. Green
Аууу, ама си траеш я не се скръндзавей дай малко на гладния народ  Mr. Green

П.П. лигавя се щото писах в предната тема, пък са ти дали линк

# 7
  • София
  • Мнения: 5 604
И аз права почти същата като маринатата на Джули, само че слагам повече лук и 2-3 лъжици алкохол /уиски, ракия/ или 7-8 лъжици вино. Оставям го поне 24 часа да кисне и после обикновено с картофи го готвя.

Общи условия

Активация на акаунт