Сос за пълнени чушки

  • 6 854
  • 7
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 3 679
Здравейте,
току що направих пълнени чушки с кайма и ориз и ги сложих да се изпекат, но се чудя какъв сос да им измисля. Дайте някакви идеи.
Благодаря ви предварително!  chef  
 helpuu

# 1
  • Мнения: 672
Запържи 1л. брашно.Прибави от водичката,в която са вряли пиперките,1 разбито яйце, сол и ч.пипер и готово.Внимавай с яйцето да не се пресече!
Май е вече късничко,но аз да си кажа:)

# 2
  • Мнения: 7 831
Здравей,
А аз ги правя с доматен сос. Един буркан домати - цели или настъргани (ако са цели ги беля и режа) задушавам ги с мазнина, сол, малко чубрица или риган, сгъстявам с препечено брашно и готово  Grinning .

# 3
  • Варна
  • Мнения: 311
И аз да кажа въпреки, че вече сигурно сте ги изяли Laughing
Правя соса на око така, че ще дам приблизителни мерки. То зависи от количеството , а и винаги може да се добави допълнително нещо
 1-2 с.л брашно
 1 кофичка кисело мляко
 1 яйце
 се разбиват, добавя се булъона от пиперките( но да не е горещ) и се слага на котлона и се вари като кремче при непрекъснато бъркане. когато се сгъсти ,но преди да е заврял за да не се пресече се оттегля. Добавям на края и малко лимонов сок като имам. Ако не ти стигне булъона от пиперките добавяш водичка

# 4
kogato az pravia pulneni 4u6ki,kom6iite neizlizat ot nas!slagam da povri dom.sos,posle 4u6kite vutre na baven ogan,sled kokoto vreme preceni6,dobavia6 malko bra6no,razmito sas studena vodica,i postepenno dobavia6,za da ne stane na vulci!sled okolo 10-ina minuti pravi6 zastroika s olio s 4erven piper i pak dobavia6 vutre leki4ko,kato drupne6 ve4e iadeneto,nakraia zastroiva6 s edno iace i kapka  limontuzu,stava ubiec,pone moeto Crazy

# 5
  • сред цветята
  • Мнения: 3 032
Аz пека пълнените чушки в наряzани на дребно домати и доматен сос, малко олио, подправки, бульон и когато станат готови сгъстявам соса понякога с яйце и кисело мляко, понякога с брашно.

# 6
  • в Tara
  • Мнения: 3 287
моя сос за чушки ( варени ) е жълтък, малко препечено брашно , п. мляко и лимонов сок. смесвам с булона от чушките и оставям на бавен огън да се посгъсти.
накрая преди да  сервирам, запържвам съвсем малко в масло червен пипер и изсипвам върху соса. най- отгоре малко магданоз Mr. Green

# 7
  • София, Младост
  • Мнения: 2 414
Тя темата е от преди 100-ина години Grinning ама да кажа и аз: Пълнените чушки не ги пека, а ги варя. След като са готови приготвям соса: Разбърквам 1 кис. мляко с 1-2 чйца и 2-3 с. л брашно. Разрежда сместа със соса, в който са врели чушките. Слагам на котлона и бъркам докато се сгъсти. Накрая загрявам малко олио и червен пипер и "пръжвам" сосчето. Става невероятно Grinning

Общи условия

Активация на акаунт