Каши с глутен от кога?

  • 4 009
  • 7
  •   1
Отговори
  • Мнения: 290
Мили мами помагайте,защото съм забравила от кога се даваха кашите с глутен?
Моят малък син е на 7 месеца захранен е и се чудя от кога се включваха тези каши?

Предварително Ви благодаря за отговорите!

# 1
  • СВИЩОВ
  • Мнения: 556
Не си уточнила дали си захранила с глутен(овесени ядки,сухари, бисквити..),ако - да няма проблем да дадеш.Аз лично захраних с глутен някъде около 8,9 месец.Някои казват че след 6,някои -след 10 месец.Но това в крайна сметка зависи от захранването

# 2
  • Мнения: 1 092
аз мисля,че вече можеш да го захраниш с глутен Peace
а по какъв начин ще го направиш зависи изцяло от теб  bouquet

# 3
# 4
  • Мнения: 290
Много Ви благодаря за бързите отговори-не съм давала бисквити и т.н,но мисля да ги въвеждам по малко.

# 5
  • Мнения: 1 409
Извинете за тъпия въпрос,ама как се захранва с глутен?С какво ? Embarassed

# 6
  • Мнения: 63
 С бисквити, каша от пшеничено и други съдържащи глутен брашна и т.н Аз го въведох преди 10 дн и с бананова каша на Хумана, като добавях към оризово бананова, докато не изместих едната с другата:)  А първия път беше бъдника на Бъдни вечер като хрупна от питката, каквото добара и го примлясна с кеф:)

# 7
  • Мнения: 1 449
Извинете за тъпия въпрос,ама как се захранва с глутен?С какво ? Embarassed

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=253865.0  Глутен /03 януари 2008/
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=223635.0  Кога и под каква форма въведохте глутена?
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=153042.0  Откога и с какво захранихте с глутен?
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=192347.360  Примерна схема за захранване  (стр.18-19)
и др.

Варианти на захранване (от най-предпазливия към стандартните):
- няколко люспички овесени ядки в друга зърнена каша
- пюре с глутен, може само няколко лъжички
- трохички бебешки бисквити/бишкоти/сухари
- каша от безглутенови и глутенови зърна (но не на пшенична основа)

Въвеждането: в малко количество. На 8-10 месеца дечицата вече поемат по-голямо количество храна и се хранят доста по-бързо, а въвеждането на нова храна е по класическата схема: в минимално количество т.е. много малка част от общото.

Продължението: бавно и постепенно. Всеки успешно въведен продукт, приеман в по-големи количества, по-често и за кратко време (в рамките на 5-10 мин.) може да бъде потенциален алерген или да отключи непоносимост. Това на теория важи и за глутена при късно захранените деца.

Ред на въвеждане: овес -> ръж -> ечемик -> пшеница

Овес
- много ниско съдържание на протеин, подобен на глутена (невинаги създава проблеми)
- лесно смилаем (въпреки че овесените ядки са богати на фибри)
Ръж
- ниско съдържание на глутено-подобен протеин
- слабо алергизираща
Ечемик
- ниско съдържание на глутен
- слабо алергизиращ, но с малко по-висока степен на риск от ръжта
- по-трудно смилаем
Пшеница
- високо съдържание на глутен (концентриран в обвивката на зародиша на зърното)
- на трето място по причинени алергични реакции (след прясното краве мляко и белтъка на яйцето)

Общи условия

Активация на акаунт