Пиле с майонеза

  • 3 924
  • 3
  •   1
Отговори
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
Тази рецепта ми я казаха мин.седмица и в събота я изпробвах, стана много вкусно.

 Пиле с майонеза

В йенска тенджера, се нарязва пилешко месо на едри кубчета (горе-долу до средата на тенджерата), следващия ред се слагат едро нарязани гъби и най от горе едро нарязан стар лук на колелца (всичко това до ръба на тенджерата). Захлюпва се капака и се пече в фурна.
 Arrow Без никаква мазнина, сол или вода!!!
Когато пил. месо е готово, вади се от фурната, настъргва се от горе кашкавал и се залива с 1 кутийка майонеза, връща се в фурната (без капака на тендерата) и се оставя да се запече майонезата (да стане като златиста коричка).

Аз сложих 50:50 пилешко месо и свинско. Другото го направих по рецептата. Миля, че едни кисели краставички добре ще се паснат към ястието. Обаче, беше безсолно. Може би трябва да се сложи все пак малка сол или сух бульон.
Време за печене около 2ч., като първоначално на слаба фурна и постепено увеличавах градусите.

Много е вкусно! Пробвайте непременно! Flutter

# 1
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Звучи много апетитно ще го направя непременно,но и аз мисля,че ще иска сол Wink

# 2
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
Снощи пак го сготвих Laughing  
Сложих малко сол за вкус.
Този път на по силна фурна, стана 1.30ч.
Около час се пече с капак и още 20 мин. без капак.
Хубавото е че няма нужда, да се наблюдава или да се бърка.

# 3
  • Мнения: 6 472
И аз го пробвах Grinning  Доста интересна, лесна и вкусна манджа Grinning

Общи условия

Активация на акаунт