Блат:
* 100 масло
* 2 яйца
* 150 мл захар
* ½ чл бакпулвер
* 400 мл кокосови стърготини
* 50мл брашно
крем:
* 300 мл бита сметана
* 1консерва ананас на парчета- 225 g
* 1 консерва ананас на шайби - 200 g
разтопете маслото
разбийте яйцата със захарта, прибавете бакпулвер, кокосовите стърготини и брашното. Добавете маслото
Изсипете сместта вув форма, диаметър около 24см, предварително намаслена и посипана с кокосови стърготини и печете в долната част на фурната около 35 мин при 175град.
Оставете блатът да изстине във формата преди да го извадите и сложите директно на чинията за сервиране. Надупчете го с вилица, полейте обилно със сока от консервите ананас. Оставете да престои така поне 1 час.
разбийте добре сметаната и разпределете като венец по външния край на тортата, отвътре по средата сложете парченцата ананас.
украсете с шайбите ананас
ВНИМАНИЕ: блатът е хрупкав и чуплив, затова може да правите тортата директно във формата или ако го местите, то това да стане много внимателно.
сложете повече сок, ако обичате по-сочни сладкиши, иначе става доста сух
става и с ягоди, аз правих и 2-та варианта, но ананас най-добре се кмбинира с кокоса
на дадения линк има снимка