Винен кебап или тас кебап -

  • 6 342
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 261
как да приготвя поне едното,това което става по-лесно,тъй като разполагам с килограм свинско месо?

# 1
# 2
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Ето една моя любима рецепта, авторските права на Морена   bouquet

Винен кебап

св. врат (може и плешка или бут)
лук
морков
бяло вино
малко брашно
червен пип.
черен пип. на зърна
дафинов лист
домати( ако нямам, действам без тях)
сол

Месото сварявам за 20 минути. Запържвам морковите за кратко, след това добавям лука и здушавам малко, после сол,червен  пип., месото нарязано на хапки, бульон от предварително свареното месо, черния п-р и дафин. лист. Варя още 25 минути , като 10 мин. преди края добавям малко брашно разтворено в 1каф. чаша ( или 100гр) бяло вино, а след 5мин. и доматите - пресирани.
Сервирам  с ориз - пилаф или карт. пюре

Общи условия

Активация на акаунт