Рецептите на Стаси

  • 190 731
  • 143
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 122
САЛАТИ И ПРЕДЯСТИЯ

Редена салата "Цвети"
Яйца за ордьовър
Пълнена палачинка
Овчарска салата
Салата с риба тон
Венец от картофена салата с колбас
Салата "Костенурка"
Картофено руло
Панирани палачинки
Солена торта
Майонезена салата с кус-кус

СУПИ

Телешко варено

ЯСТИЯ С МЕСО

Пържоли по ловджийски
Мозайка "Цвети"
Пържен боб с пушени свински гърди
Гювечета със свинско
Кюфтета по Цариградски
Дроб по селски
Невероятно вкусни рулца - step by step
Капама
Кашкавалено руло по Ирландски
Боб със свински ребърца
Пълнен тостолоб
Млечно рагу с гъби
Птичи гнезда
Пиле с кайма
Пиле фрикасе
Свински хапки с гъбен сос
Пълнена пуйка с печени картофи
Сусамени бутчета с хрупкава коричка
Винен кебап
Свинско филе с шунка и кашкавал
Чорбаджийски сърми
Пълнен заек

ЯСТИЯ БЕЗ МЕСО

Пълнени чушки с яйца и сирене
Чушки бюрек
Картофи с кашкавал и сирене
Кюфтета от кисело зеле и орехи
Кюфтета от качамак с кашкавал

ПИТКИ

Питка "Милинка"
Питка "Мимето"
Питка за курбан
Питки
Плетена питка
Питка "Възелчета" - step by step
Питка с кашкавал - step by step
Содени питки
Питки със сирене
Арабски питки
Питка "Розички" - step by step

ТЕСТЕНИ ИЗДЕЛИЯ

Студен козунак
Пури с кренвирши
Солен кекс
Яйце в дупка
Палачинки с кисело мляко
Козунак "Краси"
Улични банички - step by step
Баница с лапад и сирене
Бухти със сирене
Кренвиршки
Добруджанки
Солени кошнички
Соленки със сирене и кашкавал
Печени кашкавалени кюфтенца
Дърпана баница
Домашни гевречета
Солени мъфини
Сполучливо тесто за всичко
Домашен хляб
Мнооого вкусни кашкавалки
Соленки с мас
Соленки с мас II
Бутерки със сирене

ДЕСЕРТИ И БОНБОНИ

Бонбони
Тиквено парфе
Кодрит Кадир
Карамелено шоколадови бонбони
Трюфели с бял шоколад и бисквитки
Шоколадови трюфели
Домашни бонбони "Ferrero Rocher"

СЛАДКИШИ, СЛАДКИ, КЕКСОВЕ

Полумесеци
Локумките на баба
Сладки „Очички"
Домашен каприз
Линзер
Дребни сладки
Скалички
Кекс с кока-кола
Руло с конфитюр
Курабии
Фъч
Гевречета с пудра захар
Мъфини с кондензирано мляко
Целувки
Кекс с белтъци
Прасковки
Пури
Рап сладкиш Поли
Много нежни пудингови мъфинки
Кекс "Планина"
Портокалов маслен сладкиш
Кекс с тиква
Ефектен кекс в бяло, жълто и кафяво
Тиквени сладки
Масленки с мармалад
Сладкиш от бисквити
Невероятен кекс
Пай с ябълки
Фунийки с крем
Млечна баница
Мъфини за "Св. Валентин"
Пухкав кекс
Тиквен кейк с орехи
Ореховки
Сиропиран сладкиш
Кекс с пудинг
Лешниково руло
Мъфини с ягоди
Мини мъфини
Кекс с череши
Шоколадова лава
Забравени сладки
Сладки с орехи и канела
Какаови бисквити с фъстъчен пълнеж
Шоколадови бисквити с ядки
Шоколадови бисквити
Меденки
Гръцки курабии с бадеми
Двойни бисквити
Кекс с лимонада
Кокосови топчета

ТОРТИ

Торта „Черита"
Домашна торта "Гараш"
Спяща торта
Торта "Фантазия"
Домашна торта
Трицветна бисквитена торта
Маслено - шоколадова торта
Детска тортичка
Торта "Сърце"
Лека торта
Палачинкова торта
Еклерова торта
Торта Тирамису
Новогодишна торта "Снежинки"
Малиново парфе



Торта "ЧЕРИТА"    party023
Продукти:

За платките:
                                                        1 ч. ч. = 200 мл.  
200гр. масло
1 ч. ч. чаша захар                                                    1 каф. ч.=100 мл.
4 с. л. с връх какао на Dr. Oetker
200 мл.пр. мляко
5 яйца
8 с. л. с връх брашно
1 пак. бакпулвер на Dr. Oetker

За плънката:
700 гр. заквасена сметана
5 с. л. п. захар
1 пак. ванилена захар на Dr. Oetker

За конфитюра:
1/2 кг. вишни
шепа череши
1 каф.ч. захар
1/2 каф. ч. вода

Приготвяне на платките:
В тенджерка разтопяваме маслото, захарта,какаото и млякото.След като сместа леко заври отстраняваме я от огъня и отделяме 1 ч. ч. за заливка.
Разбиваме жълтъците и ги прибавяме към охладената какаова смес.Добавяме и брашното с бакпулвера и с леко разбъркване-разбитите на сняг белтъци.
Изпичаме последователно 4 платки като всеки път застиламе формата с хартия за печене.
Пече се 10-15 мин. на умерена фурна.

Приготвяне на плънката:
Разбива се сметаната с п.захар и ванилената захар.

Приготвяне на конфитюра:

Вишните и черешите се почистват от костилките.Сваряват се със захарта и водата(на по-слаб огън).
Когато се посгъсти се дърпа от огъня и се прецежда.

Първата платка се слага в тортена форма и отгоре се нареждат част от  плодовете от конфитюра и отгоре се покрива със сметана.
Слага се втората платка,пак плодове и пак сметана, третата платка, плодове, сметана.
Поставя се четвъртата платка и се залива с отделената чаша течен шоколад.
Оставя се тортата в хладилник за една нощ.На другия ден се намазва отстрани с разбита течна или суха сметана и се украсява по желание.

Ако я правите през зимата може да замените с готов конфитюр.Става много вкусна.Опитайте.







Домашен Каприз



Продукти:


4 яйца
1 пак. масло
1 ч. ч. п. захар
2 ч. ч. брашно
1 ч. ч. пр. мляко
1 бакпулвер
1 ванилия
мармалад

Приготвяне:


Отделят се белтъците от жълтъците.
Маслото се разбива със захарта.
Прибавят се жълтъците,пр.мляко,брашното с бакпулвера и ванилията.
Пече се в намазана с олио и брашно тава ок. 35 мин. на ум. фурна.
Белтъците се разбиват с 2 суп. л. п захар и 2-3 капки оцет.
След като се опече сладкиша се намазва с мармалада и белтъците отгоре.
Запича се леко.


   



ЛИНЗЕР

Продукти:

1 пак. масло
125гр. маргарин
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. пр. мляко
1 ч. ч. смлени орехи
1 яйце
3 ч. ч. брашно
1/2 бакпулвер
1 ванилия
конфитюр

Приготвяне:
1/3 ч. ч. от брашното се оставя.
Маслото,маргарина,захарта,жълтъка,пр.мляко,орехите,ванилията и брашното с бакпулвера се разбиват.
Полученото тесто се оставя в хладилника за 2 часа.
2/3 от тестото се разстила в подмазана тава.Отгоре се маже с конфитюра. Останалото брашно и тесто се омесва.
От него се прави кора и се изрязват лентички,които се редят върху конфитюра.Мажат се с разбития белтък.
Пече се ок. 35 мин. на 200 градуса.

 

Последна редакция: чт, 09 фев 2012, 20:21 от stasi76

# 1
  • Мнения: 1 122
ПУРИ

1 каф.ч. масло
1 каф. ч. захар
1 каф.ч. кис мляко
1 ч. л. сода

За плънката:

захар,орехи и канела

Маслото и захарта се разбиват добре,прибавя се млякото със содата и брашното,за да стане на тесто,което се точи на тънка кора.
Режат се правоъгълничета,които се пълнят с плънката и се навиват на руло.Печат се и топли за миг се потапят във вряла подсладена вода.
Овалват се в п. захар.

Последна редакция: пт, 27 яну 2012, 23:58 от stasi76

# 2
  • Мнения: 1 122
ПОЛУМЕСЕЦ

5 яйца
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. олио
1 ч. ч. счукани орехи
2 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
2 ванилии

Захарта с мазнината се бърка с миксер 5 мин.Прибавят се жълтъците и също се бъркат доста,след което се прибавя брашното с бакпулвера и белтъците разбити на сняг.Сипва се в намазана и поръсена с брашно тава,разстила се и отгоре се поръсва с орехите.След като се изпече се поръсва с п. захар докато е още топъл.Като изстине се реже на полумесеци с чаша.





Последна редакция: вт, 17 яну 2012, 16:14 от stasi76

# 3
  • Мнения: 1 122
ЛОКУМКИТЕ НА БАБА


0,300 мл. вода
1 с. л. оцет
мая(колкото 1 локум)
2 ч. ч. олио
брашно
локум

От продуктите се омесва тесто(без локума разбира се).
Прави се кора от която се режат правоъгълници и в средата се слага локум и по желание може да се сложи и орехче.
Навиват се на руло.Слагат се да се пекат в намаслена тава.Още топли се овалват в п. захар.

   



Последна редакция: чт, 31 яну 2008, 21:21 от stasi76

# 4
  • Мнения: 1 122
Сладки "Очички"

1 ч. ч. захар
3 яйца
1/2 ч. ч. олио
1/2 пак. ам. сода
2 ванилии
брашно
мармалад от шипки

Замесваме тесто и разточваме на кора 0,5 см. дебела.
Изрязваме кръгчета с чаша и гевречета.Печем ги.
Като изстинат намазваме кръгчето с мармалада и захлупваме с гевречето.
Така мажем всичките сладки.Поръсваме ги с п. захар и ги оставяме 1 нощ да престоят.



Последна редакция: пн, 05 яну 2009, 18:38 от stasi76

# 5
  • Мнения: 1 122
Домашна торта "Гараш"    party023

За блата:
7 белтъци
250 гр. п. захар
300 гр. смлени орехи

За крема:
7 жълтъци
4 с. л. какао
3 с. л. захар
1,5 ч. ч. хладко пр. мляко
1 пак. масло
200 гр. п. захар
1 ванилия

Приготвяне на блата:
Изрязват се 5 кръга с формата в която ще се пече.Всеки кръг се маже с твърдо масло.
Белтъците се разбиват с п. захар и орехите.Изсипва се върху кръговете на тънък слой.
Пекат се един по един на ум. фурна 10 мин.

Приготвяне на крема:
Жълтъците се разбиват с дървена лъжица с какаото и захарта.Прибавя се към пр.мляко.
Слага се на огъня и се бърка докато се сгъсти.Изстива.
Маслото с п.захар и ванилията се разбива хубаво с миксер.
Двата крема се съединяват,като се бъркат с дървена лъжица.

Платките се мажат с крема,а най-отгоре се залива с разтопен шоколад и поръсва с кокос.





Последна редакция: ср, 07 окт 2009, 18:32 от stasi76

# 6
  • Мнения: 1 122
Спяща торта    party023

3 яйца
1 л. кис. мляко
2 с. л. олио
1 ч. ч. захар
1 пак. ам. сода
брашно

Захарта и яйцата се разбиват,прибавя се млякото и ам.сода.
Омесва се тесто-не много твърдо.Оставя се да престои 1 нощ на студено.
Тавата се намазва с олио и се затопля.
Разделя се на 4 топки,от които се разточват 4 кръга.
Пекат се един по един.След като изстинат се намазват с яйчен крем и отгоре се поръсва тортата с шок. пръчици.
Преди да се реже трябва да престои най-малко 12 часа.

Вместо яйчен крем блатовете може да се намажат с разбита заквасена сметана и п. захар,като между блатовете върху сметаната се нареждат кайсии от компот.Става много вкусна с леко кисел вкус.



Последна редакция: сб, 08 мар 2008, 21:57 от stasi76

# 7
  • Мнения: 1 122
Пури с кренвирши

1 пак. кори за баница
6 кренвирша
1 яйце
50 гр.масло

Всеки лист се разрязва на две,намазва се с мазнина,слага се половин кренвирш и се навива на руло хлабаво,тъй като при печене кренвиршите се надуват и кората се напуква.Подреждат се в намазана тава и всяко парченце се намазва с яйцето.Пекат се.Поднасят се топли с айран.

# 8
  • Мнения: 1 122
Студен козунак

1 кг. брашно
250 мл.кис. мляко
300 гр. захар
125 мл. олио
4 яйца
мая, колкото кибритена кутийка
1 щипка сол
1 щипка сода за хляб
100 мл.пр. мляко
ванилия

Маята се замесва със 100 мл.пр. мляко,щипката сол , 1 с. л. захар и малко брашно да стане каша.Разбърква се хубаво и се оставя да втаса.След като е втасала сместа се прибавя към брашното+останалите продукти.След като е измесено хубаво се доизмесва с олио още 10-15 мин., след което се поставя в дълбока намазана с олио тенджера и се оставя да престои 1 нощ на стайна температура.На сутринта се измесва пак, усуква се и се оставя да втаса в тавата, в която ще се пече.След като е втасал се маже с жълтък, поръсва се със захар и се пече в ум. фурна.

# 9
  • Мнения: 1 122
Пълнени чушки с яйца и сирене

10 чушки
4 яйца
200 гр. сирене
брашно
50 гр. олио

Яйцата се разбъркват и към тях се добавят сиренето натрошено, олиото и брашно,колкото да стане нито много рядко нито много гъсто.
С получената смес се пълнят чушките.Поставят се в намазана с олио тава , леко изправени за да не изтече сместа от чушките.
Пекат се до готовност.




Последна редакция: ср, 07 окт 2009, 18:10 от stasi76

# 10
  • Мнения: 1 122
Торта "Фантазия"    party023
За блатовете:
9 яйца
270 гр. брашно
300 гр. захар
300 гр. какао

За сиропа:
300 гр. захар
200 мл. вода
75 мл. ром

За крема:
0,700 мл. пр. мляко
12 с. л. брашно
250 гр. масло
120 гр. п. захар
1 с. л. ром или ванилия

Приготвяне на блатовете:
Отделят се белтъците от жълтъците.Белтъците се разбиват със захарта до побеляване на много гъст сняг.
Прибавят се 1 по 1 жълтъците.След това се прибавят брашното и какаото и се бърка с дървена лъжица.
Сместа се изсипва в 2 форми-малка и голяма и се пече на ум. фурна.

Приготвяне на сиропа:
Водата и захарта се смесват,поставят се на огъня,докато сместа заври.След като изстине се прибавя рома.

Приготвяне на крема:
Млякото се сварява с брашното на гъста смес,при непрекъснато бъркане.
Маслото се разбива с п. захар и към него се прибавя по малко от изстиналата смес.

И двата блата се режат на две. Първо се поставя единия голям блат,сиропира се,маже се с крема,слага се другия голям блат,сироп,крем.И после единия малък блат,сироп,крем,другия малък,сироп,крем.Украсява се по желание.

Последна редакция: пт, 25 яну 2008, 17:09 от stasi76

# 11
  • Мнения: 1 122
Дребни сладки

За 1 кг. сладки:
0,500 кг. брашно
150 гр. п. захар
300 гр. масло
2 жълтъка

Всички продукти се смесват и се правят на трохи.След това се омесват на тесто.
Разточва се на кора и с формички се изрязват сладки или се правят топчета.
Изпичат се и се гарнират с шоколад и пръчици.

От това тесто може да се направят и кошнички.Облепват се стените на формичката и се пекат.
Пълнят се с крем или разбита сметана и се украсяват с кокос,пръчици и шоколад.


Последна редакция: пт, 20 юни 2008, 23:50 от stasi76

# 12
  • Мнения: 1 122
СКАЛИЧКИ

1/2 пак. масло
1 яйце
2 пак. обикновени бисквити
3 с. л. сладко
1 с. л. ром
100 гр. смлени орехи
2-3 с. л. какао
150 мл. пр. мляко
шоколад
кокос

В смляните бисквити се прибавят орехите, яйцето, какаото, маслото, сладкото, рома. Разбъркват се с пр. мляко, докато стане на тесто.
Шоколада се разтапя на водна баня и се разрежда с малко масло.
Оформят се скалички, връхчетата се топват в шоколада и се поръсват с кокос.

# 13
  • Мнения: 1 122
Солен кекс

Продукти:
4 яйца
1/2 коф. кис. мляко
1 ч. ч. олио
1 ч. л. сода
250 гр. сирене
брашно

Всички продукти се разбъркват с телче и се добавя толкова брашно за да се получи гъстотата на кексово тесто.Накрая се натрошава сиренето.
Изсипва се в намаслена и набрашнена тавичка.Пече се 30 мин. на ум. фурна.



# 14
  • Мнения: 1 122
Кекс с кока-кола         Тази рецепта е от www.gotvetesmen.com

150 гр. брашно
1 бакпулвер
30 гр. какао
150 гр. п.захар
2 яйца
100 гр.разтопено масло и олио
125 мл. кока-кола

Глазура:
100 гр. п.захар
15 гр. какао
4 с. л. кока-кола

Смесват се всички сухи продукти.Прибавя се маслото, яйцата и колата и се разбива.
Изсипва се във форма и се пече 25-30 мин. на ум. фурна.
Смесват се продуктите за глазурата и се залива кекса.


     Много вкусен кекс.Любим на моето семейство.


Последна редакция: сб, 24 май 2008, 15:15 от stasi76

Общи условия

Активация на акаунт