Сигурна съм, че си има и друго име, но ние си го нарекохме Роднински кебап
Роднински кебап
Продукти:
1кг. свинско месо (бут)
5-6 големи глави лук, нарязват се на ситно
2 глави чесън, нарязват се на ситно
2 с.л. брашно
80гр. червено вино
4-5 домата или 2 чаши доматен сок
7-8 лъжици олио
4-5 броя лютиви пиперки
1/2 лимон
сол
червен пипер
Приготвяне:
Месото се измива със студена вода, нарязва се на кубчета и се запържва леко в сгорещеното олио. Прибавят се последователно и се задушават дребно нарязаните кромид лук, чесън и обелени домати (доматен сок). Поръсва се брашното и се разбърква няколко пъти. След това се прибавят червеният пипер, лютивите пиперки, нарязаният на филийки лимон, виното и сол на вкус. Кебапът се задушава във фурна до пълно омекване на месото.
Ами това е, да ви е вкусно