ястия с черен дроб

  • 3 121
  • 5
  •   1
Отговори
           newsm03 Момичета, някой може ли да ми каже как да сготвя  черен дроб ,така че и децата да го ядят? newsm78

# 1
  • Мнения: 1 564
http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=RECIPE_INFO&RECIPE_ID=521              http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=RECIPE_INFO&RECIPE_ID=455                      http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.1064.html                   
Заповядай.Дано съм ти помогнала. Peace

# 2
 Благодаря ти! Ще опитам това с гъбите и лука.Мисля че ще стане! newsm10

# 3
  • Мнения: 160
Аз го приготвям така-дроба на едри парчета,запържвам първо сам,после добавям лук на полумесеци и молкови,подправям само с пикантина и черен пипер.Става лесно,бързо и вкусно.Пожелание може да се сложат гъби и кис.краставички  Peace

# 4
  • Мнения: 2 100
И аз го правя като Мерги, само че слагам първо лука и морковите да се задушат, а после и дроба. подправям със сол и черен пипер. Даже това съм сготвила за вечеря   chef

# 5
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Здравей!

В нашата къща не се яде никаква карантия (дори пилешки дробчета), с изключение на една супа(бульон) традиционна тук. Наистина е много вкусна и децата я обожават:

Бульон с топчета от дроб

Polévka s játrovými knedlíčky

За около 2 литра бульон са ви необходими:

200-250г телешко месо от предницата
1-2 големи кокала с костен мозък
2 моркова
1корен от магданоз
1 малка глава целина
1 глава лук
5 зрънца черен пипер
3 зрънца бахар
сол

За топчетата от дроб са ви необходими:

100г свински, телешки или заешки дроб, но може и пилешки дробчета
1 яйце
2 скилидки чесън
1ч.л майорана - задължителна подправка за тази супа, иначе не е същата
1 с.л меко масло
сол на вкус
галета

По желание прибавете домашно приготвено  фиде (нудълс) - е може и купено де, но не е същото.

Залейте месото и кокалите със студена вода, прибавете лука, черния пипер и бахара. Варете до пълното омекване на месото, ако е необходимо прибавяйте по малко гореща вода. Трябва да се получи силен бульон. През това време си пригответе топчетата. Смелете в машинка за месо или робот (но внимавайте да не е много ситно) всички посочени по-горе продукти за топчетата без галетата. Към получената кайма прибавяйте гатета до получаването на маса удобна за направа на топчета. Има и друг вариант, да прибавите повече галета и да настържете после каймата в супата. Докато се вари бульона настържете на ситно ренде и корените за супа.
Свареният бульон прецедете, нарежете месото, прибавете настърганите корени за супа, топчетата от дроб и оставете да ври тихо до омекването на зеленчуците. Ако искате бульона да е с фиде сложете го 3-4 минути преди да изключите супата. Посолете на вкус и поднасяйте поръсена с ситно накълцан магданоз.

По желание преди поднасяне сложете по 1 сл. заквасена сметана в чиниите с бульона.

Добър апетит!

Ето как изглежда: 

Общи условия

Активация на акаунт