Говеждо с карамелен лук и гъби

  • 743
  • 3
  •   1
Отговори
  • Под гъбата
  • Мнения: 1 457
Ето рецептата за не трудната за изпълнение манджа.
800 гр. говеждо
4-5 средно големи глави лук
400 гр. пресни гъбки
сол, олио, черен пипер
соев сос 2- 3 с.лъжици
мед 1 чаена лъжичка
1 кафена лъжичка червен пипер
Нарязвате месото на хапки и в тенджерата под налягане за 20 минути след момента на завиране с 1 дафинов лист. Прехвърляте в тиган с загрята мазнина и добавяте нарязаният лук на по едри парчета и пресните гъби. След омекването им добавяте около 1 чаша от бульона в който е вряло месото. Сол на вкус и млян черен пипер.Когато гъбките са готови добавяте соевият сос, меда и червеният пипер. От тук се получава карамеленият вкус и вид на лука и гъбките. За гарнитура добавих задушени зеленчуци с масло.
Снимки http://www.bgalbum.com/thumbnails.php?album=11467

Последна редакция: вт, 19 фев 2008, 20:00 от mama_mima

# 1
  • Мнения: 3 036
Звучи страхотно,макар и да не го видях.
Но имам един въпрос:
Понеже не сме почитатели на говеждото ще стане ли рецептата и за свинско?

# 2
  • Мнения: 1 352
Божее, какъв е този краен резултат?



Последна редакция: вт, 19 фев 2008, 20:20 от L е о

# 3
  • Под гъбата
  • Мнения: 1 457
 Embarassed Embarassed EmbarassedКогато слагах линк към снимките бях сигурна че съм се справила. Сега го оправих , но ако има нещо ще търпи корекция.
desi_minkova , ако не е мазно свинското защо да не стане? Знаех че моето месо не е телешко а си е чисто говеждо за това и така написах рецептата. Иначе като вкус са два съвсем различни.

Общи условия

Активация на акаунт