Крамелена глазура за еклери???

  • 1 536
  • 3
  •   1
Отговори
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Момичета нали знаете, че купешките еклери ги има в два вида с шоколадова и карамелова глазура. Та ми е интересно как я правят? Искам да направя домашни еклери, но с карамелена глазура, до сега съм ги правила само с шоколадова. А глазурата на купешките е много вкусна и ако мога да я докарам, няма да е зле.

# 1
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Здравей Estell!

Пробвай карамелената заливка от тази рецепта на Таннита - страхотна е - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,307.msg2909.html#msg2909

Иначе по сладкарниците ги правят с готов карамелен фондан.

# 2
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
аз правя карамел и като е готов слагам течна сметана. така остава течно дори като поизстине.
пробвала съм и с прясно мляко, но трябва да поизври, да не стане много течно и да е пълномаслено.

успех Peace

# 3
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Благодаря! Дано не бие много на карамелизирана захар, че този вкус не ми харесва. Може би сметаната ще оправи вкуса?  newsm78 Топинга карамел е хубав, но е редичък и не покрива достатъчно. Не ми се иска да прозира много, много. 
natalyna, а знаеш ли дали някъде продават карамелен фондан?
  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт